Teknoloji

Yeni ivmeölçer istasyonları açılıyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Marmara Depremi’ni düzenleyeceği programla anılarda canlandıracak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 deprem istasyonunu daha faaliyete geçiriyor. Daha önce 10 bölgede ivmeölçer cihazı konuşlandıran Büyükşehir, TÜPRAŞ, TOSB ve KOSBAŞ’a da birer istasyon yerleştiriyor.


 
YER HAREKETLERİ ANINDA KAYDEDİLİYOR
Deprem kenti olan Kocaeli’nde kentin önde gelen kuruluşları ortak çalışmalarla deprem bilincinin yerleşmesine katkı sağlıyor. Depreme yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kocaeli Sanayi Odası (KSO) işbirliğiyle kentin çeşitli noktalarında yer hareketlerini an ve an kaydeden cihazlar yerleştiriliyor.
 
AÇILIŞ PAZARTESİ GÜNÜ
16 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan programla TÜPRAŞ, TOSB ve KOSBAŞ’a yerleştirilen cihazların açılışı yapılacak. Yerel Deprem Kayıt Ağı Sismolojik İzleme Merkezi’ne bağlı olarak kurulan istasyonların açılışı Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılacak. Saat 14.00’da başlayacak olan programa Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Büyükşehir, KSO, TÜPRAŞ, TOSB ve KOSBAŞ yetkilileri katılacak.
 
PROTOKOL İMZALANMIŞTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası ile sanayi kuruluşlarına ivmeölçer cihazı yerleştirilmesi için protokol imzalamıştı. Odaya üye sanayi kuruluşlarına ivmeölçer cihaz yerleştirilmesini kapsayan protokole Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile birlikte imza atmıştı.
 
HEDEF 40 İVMEÖLÇER
Tüm ilçelerde toplam 40 ivmeölçer kurmayı hedefleyen Büyükşehir bu kapsamda şimdiye kadar 10 ivmeölçer istasyonu kurdu. İstasyon kurma çalışmalarına devam eden Büyükşehir, Büyükşehir Hizmet Binası başta olmak üzere Kandıra, Karamürsel, Körfez ve Gölcük Kavaklı Sahili’nde 10 adet ivmeölçer cihazı yerleştirmişti. Açılışla birlikte kurulmuş olan istasyon sayısı 13’e yükselecek.
 
TEHLİKE VE RİSK HARİTASI GÜNCELLENİYOR
İvmeölçer cihazları anlık kayıtlar tutuyor. İstasyonlardan elde dilen sismolojik kayıtlar Yerel Deprem Kayıt Ağı Sismolojik İzleme Merkezi’ne bağlı teknik personel tarafından incelenerek, uzun dönemde zemin hareketleri belirleniyor ve bölgenin deprem tehlike ve risk haritası çıkarılıyor. Sanayi bölgelerine yerleştirilen istasyonlar ise bu kuruluşlardaki binaların olası depremde zemin davranışları tespit edilecek. İvmeölçer cihazlarının ardından ise Deprem Master Planı ve Erken Acil Uyarı Sistemi projeleri devreye sokulacak. TÜBİTAK ve üniversitelerle ilgili konularda çalışmalar da devam ediyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat