Özdilek

Eğitim

Yeni döneminin yetenek sınavları başladı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin 2011-2012 eğitim dönemi yetenek sınavları dün (Cumartesi) başladı. Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ne girmek isteyen öğrenciler dün sabahtan itibaren yetenek sınavlarında ter döktü. Oldukça heyecanlı olan öğrencilere sınav komisyonunda yer alan eğitmenleri moral vererek, heyecanlarını yatıştırdı. Sınavlara girebilmek için binlerce öğrenci kayıt yaptırdı. Sınav sonuçları gelecek hafta açıklanacak.

 

BATI MÜZİĞİNİN SINAVLARI YAPILDI

Konservatuar Batı Müziği Bölümü’nün yetenek sınavlarının birinci etabı dün gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü’nün binasında gerçekleştirilen sınavda öğrencilerin heyecanı dikkat çekti. Bu bölümünün özellikle piyano ve klasik gitar branşlarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Aynı gün Anıtpark içinde yer alan Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ndeki yetenek sınavlarına da başlandı.

 

SINAVLARA BUGÜN (PAZAR)DE DEVAM EDİLECEK

Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavları bugün de (Pazar) devam edecek. Konservatuarda bugün Batı Müziği’nin ikinci etabı, Türk Sanat, Türk Halk Müziği ve Dini Musiki Bölümleri’nin yetenek sınavları yapılacak. Bale ve Halk Oyunları Bölümleri’nin sınavları ise Vinsan Kampüsü içindeki Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sınavlar 10.00’da başlayacak.

 

BARAJ NOTU 70

Sınavlarda baraj notu 70 olarak belirlendi. Müzik branşı sınavında öğrencilerin tek, çift, ritim ve melodi yeteneklerine bakılıyor. Aynı uygulama Bale ve Halk Oyunları Bölümleri için de geçerli. Bu iki bölümde ayrıca öğrencilerin esneklik yeteneği de dikkate alınıyor.

Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ndeki sınavlarda ise öğrencilerin çizim vuruşlarındaki yeteneği göz önünde bulunduruluyor.

 

ALINACAK ÖĞRENCİ SAYISI

Bu yıl konservatuarın Batı Müziği Bölümü’ne 140, Türk Halk Müziği Bölümü’ne 55, Bale bölümüne 35, Türk Sanat Müziği Bölümü’ne 70, Türk Din Musikisi 15, Halk Oyunları Bölümü’ne 50, Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin bölümlerine ise 85 öğrenci alınacak.

 

SINAV KOMİSYONUNDA AKADEMİSYENLER VAR

Sınav komisyonunda ise Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin başarılı eğitim kadrosu yer alıyor. Geleceğin sanatçılarının çıkacağı yetenek sınavlarına büyük önem Büyükşehir Belediyesi ayrıca komisyonda görev yapmak üzere İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara, Yalova ve Kocaeli Üniversiteleri’nden akademisyenleri davet etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat