Özdilek

Siyaset

“Yeni bir hükümet sistemi kurmak zorundayız”

AKP Genel Merkezi tarafından 17 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Başkanlık Sistemi” adı verilen toplantının Kocaeli ayağı İzmit’te Antikkapı Restaurant’ta yapıldı.

17 Mart 2013 Saat: 18:58
“Yeni bir hükümet sistemi kurmak zorundayız”
“Yeni bir hükümet sistemi kurmak zorundayız”
AKP’nin Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Doç.Dr. Hüseyin Özcan’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Kocaeli Milletvekili M.Ali Okur, İl Başkanı Civelek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İlçe belediye başkanları, İlçe başkanları hazır bulundu. Bu arada, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcilerine de açık olan bu toplantıya Kızılay, Hizmet-İş Sendikası, Trabzonlular Derneği, Bal-Türk Başkanlarının aralarında bulunduğu çok sayıda ismin katıldığı görüldü.

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, açılış konuşmasında Beşiktaş’ın “Çarşı” grubunun sloganını hatırlatıp muhalefete yüklendi, muhalefetin her şeye karşı olduğunu söyledi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ BİR İHTİYAÇ”
AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu,  “Kafasını kuma gömenlere karşı bu salonu dolduranlar derslerini veriyor. Türkiye’de artık hastanelere gittiğinizde doktor beklerken tir tir titremiyorsunuz, bunun sebebi  istikrardır” dedi.

Başkanlık sisteminin Türkiye için ihtiyaç olduğunu belirten Soylu, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“-Başkanlık sistemin tartışılması ihtiyaçtır. CHP’nin dediği gibi diktatörlük getirmez, tam demokrasi getirir. Milletin kafasını karıştırmak istemektedirler. Kentsel dönüşüm, yeni anayasa, eğitim sistemindeki sıkıntıları parlamenter sistem çözemiyor. Başkanlık sisteminde çözülebilecek. Parlamenter sistem vesayeti içinde bulundurmaktadır. Türk tipi parlamenter sisteminde imtiyazlı kesimler, kendi iktidarlarını bu sisteme dayadılar. Bu sistem kadın erkek eşitliğini sağlayamaz. Sivil toplumu güçlendiremez, üniversiteleri özerkleştiremez.  Bugünkü sistemde Başbakan Erdoğan, aslında ABD Başkanı  Obama’dan daha güçlü. Yeni bir hükümet sistemi kurmak zorundayız. Siyaset , dünyanın en şereflisi olarak yaratılan insana hizmet için yapılır. Türkiye yıllarca tefeciye kolunu kaptıran esnaf gibi koalisyonlarla yönetildi. Ötekini anlamalıyız.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat