Özdilek

Güncel

Yeni Adli Yılda temenni; "Tam Yargı Bağımsızlığı"

Adli Tatil bitti, yeni adli yıl dün ilimizde de düzenlenen bir dizi törenle açıldı.

2 Eylül 2013 Saat: 19:42
Yeni Adli Yılda temenni; "Tam Yargı Bağımsızlığı"
Yeni Adli Yılda temenni; "Tam Yargı Bağımsızlığı"

Kocaeli Baro Başkanı Av.M.Tamer Solakoğlu ve yöneticimler ile avukatlar, sabah Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu. Baro Başkanı Solakoğlu, daha sonra Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı, yeni adli yılda yargının tam bağımsız olması yönündeki görüş ve temennisini gündeme getirdi, hakim, savcı ve avukatların yaşadığı mesleki sorunların çözüldüğü bir olmasını diledi.

CÜBBELERLE GELDİLER

Atatürk Anıtı önündeki törene Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Özler, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Coşkun, hakimler ve savcılar, Baro Başkanı M.Tamer Solakoğlu, baro yönetimi ile avukatlardan oluşan kalabalık topluluk katıldı. Cübbeleriyle birlikte alana gelen hukukun temsilcileri, çelenk sundular, Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular.

ADLİYE’DE AÇIKLAMA

Kocaeli Barosu Başkanı Av.Tamer Solakoğlu, yeni adli yılın başlangıcı nedeniyle, Kocaeli Adliye Sarayı önünde de basın açıklaması yaptı.

Yeni adli yılla ilgili görüşlerini, temennilerini aktaran Av.Solakoğlu, adaletin temsilcilerinin sorunlarının çözümlendiği bir dönem olması dileğinde bulundu.

Başkan Solakoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“- Bağımsız ve tarafsız yargı organı ise, savunmasız yani avukatsız olamaz. Bir avukatın görevi, sadece vekalet görevini özenle yerine getirmekle sınırlı değildir. Avukatın görevi, hem adaletin gerçekleşmesi ve hem de hak ve özgürlüklerini savunmakla yükümlü olduğu kişiler açısından vazgeçilmezdir. Bu nedenle, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu' nun 1. maddesinde savunma, iddia ve hüküm makamlarıyla birlikte yargılama faaliyetinin kurucu unsuru olarak kabul edilmiştir.

Savunma, aynı zamanda yargılama faaliyetini demokratikleştiren bir unsurdur. Savunma hakkına saygı ve özen gösterilmeden yapılan her türlü yargılama demokratik olmadığı gibi adil de olamaz.”

Çeşitli davalarla ilgili halen 38 avukatın tutuklu olduğuna da dikkat çeken Baro Başkanı Solakoğlu, baskı ve saldırıların avukatların meslek örgütleri olan barolara da yöneldiğini dile getirdi. Solakoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“- Avukatlara ve barolara yapılan baskı ve saldırılar, biz avukatları yıldıramaz. Çünkü özgürlük, adalet, hukuk, demokrasi, barış herkes için değerlidir, ama biz avukatlar için çok daha değerlidir. Biz avukatlar ve meslek örgütlerimiz barolar bu kavramların değerini ve sorumluluklarımızı bilerek, hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Kimsenin avukatlık mesleğini itibarsızlaştırmasına, değersizleştirmesine izin vermeyeceğiz. Bunların karşısında dimdik duracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2013-2014 Adli Yılının, tam yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlandığı, özgür savunmanın görevini tam anlamıyla yerine getirebildiği, avukatların yaşadıkları mesleki sorunların çözüldüğü, çağdaş, demokratik hukuk devletinin tesis edildiği bir yıl olması ve tüm hukukçulara ve adalet emekçilerine iyilikler getirmesini diliyorum”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat