Özdilek

Kültür/Sanat

“Yelkencioğlu Konağında Sona Yaklaşıldı”

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Yelkencioğlu Konağındaki restorasyon çalışmalarını inceledi.

3 Kasım 2017 Saat: 22:48
“Yelkencioğlu Konağında Sona Yaklaşıldı”
“Yelkencioğlu Konağında Sona Yaklaşıldı”

Sona yaklaşılan projenin en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını vurgulayan Başkan Köken, Kandıra’nın tarihi yapısını koruyacak olan çalışmalarının artarak süreceğini belirtti.

Kandıra’nın kültürel ve tarihsel değeri olan nesnelerin toplanıp sergileneceği Yelkencioğlu Konağı restorasyon projesindeki son aşamaları inceleyen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, ilçenin geçmişten günümüze kadar gelen tüm değerlerinin bu konakla yaşatılacağını ifade etti.

Yaptığı inceleme ziyareti sırasında konak hakkında bilgi alan Başkan Köken, “İlçemizin değerlerini burada yaşatacağız. Kandıra’mızın meşhur Kandıra Bezini konakta açılacak atölyelerde yeniden canlandıracağız. Hem gençlerin hem de hanımların katılacağı atölyelerde üretilen ürünlerin sergilenmesinin de tarihi konakta sağlanacağını” belirtti.

Kandıra Belediyesi tarafından sürdürülen Yelkencioğlu Konağı restorasyon projesinde mobilya ve tefrişat işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu olduğunu anlatan ekipler, konağın yakın bir tarihte açılacağını ifade etti.

Etiketler: Ünal Köken,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat