Özdilek

Kültür/Sanat

“Yelkencioğlu Konağı Görkemli Bir Törenle Açıldı”

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, ilçenin tarihi dokusunu yansıtan projelerini bir bir hayata geçiyor.

14 Mart 2018 Saat: 19:45
“Yelkencioğlu Konağı Görkemli Bir Törenle Açıldı”
“Yelkencioğlu Konağı Görkemli Bir Törenle Açıldı”

Yelkencioğlu ailesiyle Kandıra Belediyesi arasında yapılan görüşmeler sonucunda bedelsiz olarak 100 yıllığına Kandıra Belediyesine tahsis edilen konakta restorasyon çalışmalarını tamamlayan Kandıra Belediyesi, konağı vatandaşın hizmetine açtı.

Açılış kurdelesini kesen Başkan Ünal Köken, Çarşı mahallesinde bulunan Kandıra’nın tarihine tanıklık etmiş Yelkencioğlu Konağımızı gezi evi ve müze olarak vatandaşlarımıza kazandırdık, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

“ Kandıra Tarihi Mirasına Yelkencioğlu Konağında Tanıklık Edecek”

Kandıra Belediyesinin önemli projeleri arasında yer alan Yelkencioğlu Konağının açılışı Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken tarafından yapıldı. İlçede bir ilke imza atan Başkan Köken, “Geçmişten günümüze ilçemizin gelişimine, tarihi mirasına ışık tutacak olan konak projemizin açılışını yaptık. Kültürel ve tarihi değerlerinin korunmasına ve bunların sonraki kuşaklarımıza aktarılmasına yardımcı olmak amacıyla başlattığımız Yelkencioğlu Konağı Restorasyon projemizi ilçemize kazandırdık. Kandıra’mıza yakışan hizmetlerle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmalarında Kandıra’daki projelerine de yer veren Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Türkiye’mizde yaşanan gelişime ve değişime bizler de ilçe olarak katkı sağlayan çalışmaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Kandıra’mızı geleceğe taşımak istiyoruz. İstanbul’a yakın, Kocaeli’nin yoğun nüfus aldığı dönemlerde vatandaşlarımızın deniz ve doğasıyla tarım arazilerinin bol olduğu tek ilçe olan Kandıra’yı doğru bir şekilde projelendirmek için çalışıyoruz dedi.

Konaklara layık olan Kandıra’mıza böyle köklü bir konağı kazandırmış olmamıza vesile olan, Yelkencioğlu ailesine teşekkür eden Başkan Ünal Köken, toplumsal bilinçlenme, tarihe ve geçmişimize dair bilgilerin hafızalarda görsellik olarak kalmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri projenin temelinde insana hizmet olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Yelkencioğlu aile üyelerinden Belma Sabuncuoğlu Yelkencioğlu, Teoman Yelkencioğlu ve Niyazi Yelkencioğlu’na plaket takdiminde bulundu.

Yelkencioğlu ailesi ise projenin Kandıra’ya kazandırılmasında büyük emek veren Başkan Ünal Köken’e çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Yelkencioğlu ailesinden konuşmalarını yapan Belma Yelkencioğlu, Teoman Yelkencioğlu ve Niyazi Yelkencioğlu, konakta doğup büyüdüklerini ve geçmişten günümüze taşınan konağın aile açısından manevi kıymetinin öneminden söz ederek, Yelkencioğlu ailesi olarak ilçedeki yatırım projelerinin devam edeceğini ifade etti.

30’un üzerinde eski döneme ait eşyaların sergilendiği müze, vatandaşlar tarafından beğeni topladı. 1870-80 yılları arasındainşa edildiğitahminedilentescilliyapının yeni yüzü, Kandıra’nın misafirperverliğini geçmişten günümüze taşıyacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat