Özdilek

Güncel

Yediler, içtiler, oynadılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Konseyi ile birlikte bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yöresel Kültürler Fuarı dün akşam yapılan açılış töreni ile başladı.

30 Ağustos 2013 Saat: 20:09
Yediler, içtiler, oynadılar
Yediler, içtiler, oynadılar

Tören sonrası kurulan stantları gezen Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindekiler her yörenin yiyecek ve içeklerinden tattılar, yöre oyunlarını da oynadılar. Renkli görüntülerin yaşandığı stant gezilerinde hemşerilik, kardeşlik duyguları da zirveye çıktı.

Fuar Güneş Sahnesi çevresinde 47 Sivil Toplum Kuruluşu’nun yerel ürünleri ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği fuarın açılışına Milletvekilleri Zeki Aygün ve İlyas Şeker, Vali Vekili Ali Sözen, Derine Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Kent Konseyi Başkanı Dr.H.İbrahim Kahraman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, STK ve dernek başkanları ile yöneticileri katıldı. Yöresel Kültürler Fuarı’na ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dünyanın en güzel şehirlerinden Kocaeli’de Türkiye’nin ruhunun şekillendiğini söyledi. Farklılığın zenginlik olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Allah bu şehre ve insanlarına sayısız nimetler vermiş. Farklı yerlerden gelen insanların huzurlu ve mutlu yaşadığı farklı bir kent. Farklılık zenginliktir.Birbirimize tahammül edeceğiz, birbirimizi seveceğiz. Kimsenin yaşam tarzına müdahale söz konusu olmaz.”dedi. Karaosmanoğlu, Türkiye’ye örnek olan İzmit Sivil Toplum Merkezi’ni Gebze’de yapacakları müjdesini verdi.

KAYNAŞMAYA İHTİYAÇ VAR

Hemşeri dernekleri adına Sivaslılar Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, Türkiye’nin ve Kocaeli’nin her zamankinden daha çok kaynaşmaya bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Kent Konseyi Başkanı Dr. Kahraman’da Kocaeli’nin Türkiye’nin renginin yansıtıldığı bir kent olduğunu belirtti, “Bu fuar geldiğimiz şehirle ilgili kültürel değerlerimizi hatırlamak, şehrimizde yaşayan diğer hemşerilerimizle bu bilgileri paylaşmanın kardeşlik duygularını oluşturma çalışmasının ürünüdür.”dedi. Milletvekili İlyas Şeker’de Kocaeli’nin her yönüyle Türkiye’nin bir özeti olduğunu, Türkiye’nin her bölgesinden bir parçanın bulunabildiğini söyledi.

KANDIRA BEZİ, HEREKE HALISI

4 Eylül tarihine kadar açık kalacak 7 nci Yöresel Kültürler Fuarı’nın açılış töreninde Türkan Kandıralı konser verdi Armelit Halk Oyunları ekibi çeşitli yörelerin oyunlarını sergiledi. Kocaeli’nin Kültürel özelliklerinin yer alacağı fuarda Kandıra’dan Hereke’ye, İzmit’ten Karamürsel’e kadar ulaşmış ürünler sergilenecek. Kandıra Bezi, Hereke Halısı, Karamürsel Sepeti ve İzmit Pişmaniyesi de tanıtıldı.

Çeşitli yörelerden halk oyunlarının gösterilerinin yer alacağı fuarda son gün olan 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıl dönümü nedeniyle Sivas Kültür etkinlikleri de yapılacak. Sahneye kongreye katılan mebusların fotoğrafları asılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat