Özdilek

Siyaset

Yazıcıoğlu, güllerle yaşayacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İki yıl önce bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına; Derince Belediyesi tarafından yaptırılan Muhsin Yazıcıoğlu Gül Bahçesi geniş bir katılımla açıldı

 

Derince Belediyesi tarafından geçtiğimiz yaz aylarında yapımı tamamlanan ardından BBP İlçe Başkanı İsmail Çorbacı’nın talebi doğrultusunda belediye meclisi kararıyla adı Muhsin Yazıcıoğlu Gül Bahçesi olarak kabul edilen gül bahçesi, Yenikent Mahallesi’nde açıldı. Farklı türlerde 2 bin 547 adet gülün yanı sıra içinde doğal yapılarla bezenmiş havuz ve yürüyüş alanlarının bulunduğu Muhsin Yazıcıoğlu Gül Bahçesi, Yazıcıoğlu’nun vefatının ikinci yıldönümünde dualarla açıldı.

 

Siyasiler oradaydı

Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları ile meclis üyelerinin de katıldığı açılışa, BBP İl Başkanı Rıza Güven Usta ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Başkanı İsmail Çorbacı ve yönetim kurulu üyeleri, Alperenler Ocağı İl Başkanı Halil Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkan yardımcısı Vedat Vedat Özer ve yönetim kurulu üyeleri, SP İlçe Başkanı Erkan Katırağ ve yönetim kurulu üyeleri, DSP İlçe Başkanı Murat Zorlu Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri, Has Parti İlçe Başkanı Hasan Malo ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Mahalle muhtarları ve kent konseyi yöneticilerinin de ilgi gösterdiği açılışı çok sayıda vatandaş da takip etti.

 

İsmiyle örtüşüyor

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programın açılış konuşmasını Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar yaptı. Alemdar, belediye olarak yaptıkları hizmetlerde hiçbir zaman açılış yapmadıklarını hatırlatarak bunun ilk olduğunu belirtti. Yerel seçimlerden önce geçirdiği helikopter kazasıyla herkesi üzüntüye boğan Yazıcıoğlu’nun bu ilkeye hizmetleri dokunan önemli isimler arasında olduğunu belirten Alemdar, “Ülkesi için hizmet eden herkesin ismi bir şekilde yaşatılacaktır. Yazıcıoğlu’nu da Derince’de yaşatmak bize nasip oldu. Biz bunun gururunu yaşayıruz.”dedi. Alemdar, gül bahçesinin ismiyle ilgili olarak da “Çok sevdiğimiz bir kardeşimiz olan İlçe Başkanı’nın bu yönde bir talebi olmuştu. Meclisimiz de bu talebi kabul etti. Çok büyük bir tevafuk oldu, biz burayı yaparken açıkçası bunu düşünmemiştik rahmetli Yazıcıoğlu’nun ismiyle de örtüşüyor. Herkesin düşüncesi ne olursa olsun, ayrımcılığa girmeden bize değer katan herkesi onure etmeliyiz. Vefa örneğinin göstergesi olan isim isim verme durumlarımız da bundan sonra devam edecek.”dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat