Özdilek

Siyaset

Yaylak, MHP'ye geri dönüyor

MHP’den istifa eden eski il başkanı Celalettin Yaylak, partiye geri dönme kararı aldı. Yaylak, ‘İstifa sebeplerimi yeniledim ve partiye geri dönüyorum’ dedi

26 Şubat 2013 Saat: 15:54
Yaylak, MHP'ye geri dönüyor
Yaylak, MHP'ye geri dönüyor
MHP`den istifa eden eski il başkanı Celalettin Yaylak, MHP`ye geri dönüyor. 2011 genel seçim öncesi, genel başkan Devlet Bahçeli`nin talebi doğrultusunda milletvekili aday adayları hakkında yazdığı raporların kamuoyuna yansımasından sonra çok eleştirilen Yaylak, 3 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilen il kongresinden sonra partisinden istifa etmişti. Yaylak, 2011 genel seçimde milletvekili adayı olan il başkanı Ruhi Çavdar`ın istifasından sonra bu göreve getirilmişti. 28 Aralık 2010 tarihinde üstlendiği il başkanlığı görevini 3 Haziran 2012 tarihine kadar sürdürmüştü. İl kongresinde yeniden aday olmayan Yaylak,  AKP ile yakınlaşmasının ardından partisinden büyük tepki çekmişti. Tepkiler üzerine partisinden istifa etti. Yaylak, AKP`ye geçmemişti.
    
2 yıl süren il başkanlığı döneminde çok tartışılan ve eleştirilen Yaylak, geçen yıl yapılan il kongresinde yeniden aday olmamış ve başkan adayı Aydın Ünlü`ye destek vermişti. Yaylak, il kongresinden sonra  AKP il başkanı Mahmut Civelek ile görüşmüş, bu görüşmenin ardından “AKP`ye geçiyor” söylentileri çıkmıştı.  “AKP`ye geçti” söylentilerinin kendisini o dönem çok üzdüğünü söyleyen Yaylak, gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Ben hiç bir zaman AKP`ye geçiyorum demedim. AKP  il başkanı Mahmut Bey, partiye geçmem için basın yoluyla teklif yaptığı doğrudur fakat bu süreçte işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek teklifi geri çevirmiş ve AKP`ye geçmemiştim” dedi.
 
Sıkıntılı bir dönem geçirdiğini doğrulayan Yaylak, “Üzerime gelindiği süreçte MHP adına zarar vermemek için noter yoluyla istifa ettim. Parti suçu işlemedim, ihraç edilmedim.  Özel işlerim nedeniyle istifa ettim. İstifa dilekçemi parti yönetimine gönderdim. Bir süre dinlendikten sonra geçtiğimiz günlerde genel merkeze gittim ve bazı görümeler yaptım ve partiye geri dönme kararı aldım” ifadesin kullandı. Genel Merkez`de bazı yöneticiler ile görüştüğünü doğrulayan Yaylak, parti üyeliğini tazeleyeceğini söyledi. Yaylak, “Bir yere gitmedim. İstifa sebeplerimi yeniledim ve geri dönüyorum.  Bir süredir MHP genel merkezinde görüşmeler halindeyim. Burada yaptığım görüşmeler doğrultusunda siyasete tekrardan MHP`de başlayacağım. İstifa ettikten sonra iki yıl kendimi dinlendirip ticaretimi ve işlerimi yerine koymam gerekiyordu. Geçmişte edindiğim tecrübe ve bilgileri nerede ve nasıl isterlerse aktarmaya hazırım” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat