Özdilek

Güncel

Yarsav Başkanı Kocaeli'nden bombaladı

Yarsan Başkanı Av. Murat Aslan Kocaeli Barosu'nun düzenlediği panele katıldı ve konuk konuşmacı olarak AKP Hükümeti'ni ağır bil dille eleştiri bombardımanına tuttu. AKP'nin en büyük projesi olarak nitelendirdiği açıklama

1 Mart 2014 Saat: 18:40
Yarsav Başkanı Kocaeli'nden bombaladı
Yarsav Başkanı Kocaeli'nden bombaladı
Kocaeli'nden bombaladı
 
Yarsav başkanı Murat Aslan, "Yeni Türkiye yargı üzerinden yapılandırılıyor. AKP bunun için yargı kabadayılığı denilen bir yaklaşımı literatüre soktu. Ben göreve gelir gelmez ileri sürdükleri bir misyonla sekiz ay içinde dünya kadar kararla karşımıza çıkan bir HSYK gördük. Gerekçelendiriyoruz diyerek bunları yaptılar. Meslekten ihraç kararı hariç, aldıkları tüm kararlar da yargı yolu kapatıldı. Çalışanların sosyal konumlarına bakılmaksızın atamalar gerçekleştirildi hatta yargı üyeleri oradan oraya sürüldü. O dönemde bu HSYK yi destekleyenler akıl tutulmalarına uğramış gibiydiler ve her yapılanı alkışlıyorlardı. Ötekileştirilen bazı hakim ve savcılar oradan oraya sürülürken, alkışlayanlar da ayrıca ihya edildiler. Uyduruk şikayetlerle müfettişler görevlendirilip insanların gelecekleri ve haysiyetleri ile oynandı. HSYK müfettişlerinin haksız ve mesnetsiz raporları doğrultusunda jet kararlar alındı ki bu HSYK tarihinde görülmemiş süratte kararlardı. HSYK tarafından yargısız infaz yapılarak daha en baştan suçlanan savcı ve hakimler daha sonra beraat ettiler. Ama bu beraat öncesi sürülmelerine engel olamadı. Yasama, yürütme ve yargı bürokrasisi sayesinde tek sesli bir toplum modeline bizi sürüklemeye başladılar. Sonunda aralarında ki kutsal ittifak ve kardeşlik bozuldu. Birbirlerini yemeye başladılar. Kuvvetler ayrılığını tek elde toplanan bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız ve bozulan ittifakın iki tarafı arasında çok çetin bir iktidar savaşı sürdürülmektedir.
Kim paralel kim değil? 

Bu savaşa adına hükümet tarafından paralel yapı denilen grup ile meşru seçilmiş bir hükümet arasındaki bir savaş değil. Aslına bakarsak iki paralel yapının bir savaşı olarak görülmeli. Devletin meşru organlarının paralelleşmesi mücadelesini kullanarak zaten içlerinde filizlenen ve gelişen cemaat ile savaşları desek daha doğru olur. Yasa dışı dinlemeler kim için söz konusu olursa olsun ahlaksız bir yaklaşımdır. Bu durum herkes için kullanılabilir. Ama önemli olan yolsuzluklar ilgili ve mahkeme kararı ile yapılması sonrası ortada yasal bir durum olup olmadığına bakmak gerekir. Dinlemelerin yasal olup olmadığı çok önemlidir. 

Kutsal ittifak sürecinde hakim ve savcıları ötekileştirmekle, yargı da alet edilerek herkes başarıyla susturuldu. Yaşanan son olaylara bakılacak olursa bir defa şampiyonluk maçı gibi bir durum ortaya çıktı. Kimin ayakta kalacağı bir maçın havasına millet gerginlikte kullanılarak sokuldu. 

Yargıyı ele geçirme savaşı
 
Bugüne kadar yargı birilerinin elindeydi ve ana sorun bundan sonra yargıyı kim eline geçirecek ve kimlere karşı bir silah olarak kullanmaya devam edecektir. Bedevi devleti mi olacağız yoksa buna karşı mı duracağız, toplum buna karar vermek zorunda ve durumundadır. Bağımsız ve tarafsız bir yargı oluşması için toplum baskısını hissettirmelidir. Bu savaşı kim kazanırsa kazansın kaybeden devlet ve ülke olacaktır. Devlet olma durumumuz bile tartışmaya açıktır çünkü yargımız bağımsız değildir. Siyasal iktidar daha önce muhaliflerini bir şekilde yargıyı kullanarak içeri attırma seçeneğini sonuna kadar kullanmıştır. Siyasal iktidar şimdi aynı şeyi eski ittifak üyesine yapmaktadır. Toplum olarak buna el atmak durumundadır. Toplum irade göstermek zorundadır. HSYK yasasını kurtarsak bile ülkenin sorunları sadece bununla bitmiyor.

Şu ülkelerle benzer özellikler taşımaya başladık
 
Örnek ülkeler olarak ikinci dünya savaşı sonrasında Japonya ile aynı hatayı yapıyoruz. Zimbabwe'de benzer hataları yaptı. Uyuşturucu kaçakçılığı ülke uygulaması olan ülke olarak tanınan Meksika aynı hataları yaptı. Önemli siyasi davalara bakan yargıçları sindiren eski Sovyetler birliği. Meclis kararı ile yasaları değiştiren ve yargıçları tamamen değiştiren Sırbistan. Ülkemiz bu ülkelerle aynı dünya hukuk literatürüne girmek üzere olan bir durumdadır. Alo Fatih ile gerçekleşen telefon hukukuna yatay geçiş yaptırılmış bir ülkeyiz. Hukuk devletinin rotasından çıkarak, polis devleti kimliğine bürünerek ve değiştirilen MİT yasasıyla birlikte muhaberat devleti gibi olupta ayn zamanda bir fetva devleti karışımını yaşıyoruz. Bir paralel yapı tasviye edilerek yeni bir paralel yapı oluşturulmaktadır. Toplum vicdanına seslenmek istiyorum ve yargının acil müdahale gereken bir yapı olduğunu ortaya çıkardılar. Birbirini suçlayacak yeni yapılanmaya yer açanlara aldanmamalıyız. Sorun çözülecekse hukukun üstünlüğü kabul edilerek hukuk zemininde çözülecektir. Tarafların hiçbirinin yanında yer almamalıyız" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat