Özdilek

Siyaset

Yaman ,Hizmetlerini Anlattı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

  

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Cumhuriyet Mahallesinde  yapılan halk meclisi toplantısında yapmış olduğu çalışmalar ve yapacakları projeleri anlatı. Başkan Yaman “Bizim siyasi anlayışımız halk efendi biz hizmetkarız. Bizler, her zaman halkımıza hesap verme zorunluluğu hissediyoruz. Çünkü oturduğumuz bu hizmet makamı bunu gerektiriyor” dedi.
 
Dilovası Cumhuriyet Mahallesi Dallas Kıraathanesi’nde  düzenlenen halk meclisi toplantısına Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın yanı sıra  AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi A.İhsan Adıgüzel, Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, İl Genel Meclis Üyeleri Selahattin Doğu, Halis Öz,  Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Özel, Fen İşleri Müdürü Cihan Sorgucu, Mali İşler Müdürü Muhiyettin Gültekin, Şehircilik ve İmar Müdürü Erol Karaaytu, SKM Başkanı Osman Akbulutdiğer birim amir ve müdürleri ile Dilovası Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
 
2009-2010 yılı hizmetler anlatıldı.
 
Mahalle halkı ile sohbet havasında geçen toplantıda, Dilovası’na yapılacak yatırımlar ve yapılan çalışmalar hakkında geniş bilgiler verildi. Halkın hizmet beklentileri yerinde dinlendi ve yapılan çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler sunuldu.
Belediye Başkanı Cemil Yaman, 2009-2010 yılını sunum eşliğinde anlattı. Özellikle Fen İşleri Müdürlüğünün yaptığı çalışmaların görüntülerini  eski hali ve yeni hali şekli ile halkla paylaştı.
Başkan Cemil Yaman, konuşmasında özellikle Turgut Özal, Kayapınar ve Diliskelesi Mahallelerinde yapmış olduğumuz yol açma çalışmalarından bahsederek, engebelli yerlerde vatandaşlarılmızı her türlü tehlikeden korumak için taş duvar yapılarak onlarca sokağımızı ulaşıma açtık, hemen hemen bu açılan tüm sokaklarımız asfaltlanmıştır.
 
İlçemiz Doğalgazla buluştu
 
Göreve geldiklerinde  ilçe genelinde %20 civarında olan doğalgaz çalışması, gayretlerimizle büyük bir ivme kazandı. İlçemizin bir çok mahallesi gibi  Tavşancıl Mahallemizin de doğalgaz çalışması  yoktu. PALGAZ’la yaptığımız görüşmeler sonucunda Cumhuriyet Mahallemizin tamamında yaygın bir şekilde,  Mimarsinan ve Diliskelsi'nde çalışmalar başladı. Bizim hedefimiz tüm konutlarımızı doğalgazla buluşturmakdır
 
 
 
Alt yapıya büyük önem veriyoruz!
 
 İSU ile birlikte Diliskelesi mahallemiz, Turgut Özal Mahallesi  alt yapısı büyük oranda tamamlandı.  Önümüzdeki günlerde  asfalt çalışmaları hemen başlayacak, yılsonuna kadar alt yapı ve üst yapı tamamen bitmiş planlıyoruz.
 

 
Her mahalleye park
 
Artık  Dilovası’nın her mahallesine parkımız oluyor.. Yeni yapılan parklarımız ve bilgi evlerimizle ilçe halkımız özlemini çektiği parklara ve yeşil alanlara bir bir kavuşuyor. Ayrıca her mahallenin merkezi taziye evleri yaparak halkımızın sevinçli gününde yanında olduğumuz gibi hüzünlü gününde de acısını paylaşmak için yanında olacağız
 
 
Kültürel Çalışmalara ağırlık verdik
 
Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız kültürel faaliyetlerin sayısını arttırarak devam ettireceğiz. İlçemizde bulunan yöresel derneklerimizi bir festival havası içinde belediye önündeki alanda bir araya getireceğiz. Derneklerimiz kendi yörelerine ait kültürel zenginlikleri orada sergileyerek hem yörerinin tanıtımını yapmaları hem de yörelerin kaynaşmalarını sağlayacağız. Kültürel anlamda doya bir yaz sezonu yaşayacağız. Önümüzdeki ramazan ayına özel proğramlarla halkımız unutulmaz bir ramazan yaşayacağının müjdesini şimdiden vermek istiyorum
 
 
Hastanemizin ve konut alanımızın yeri hazır
 
Başkan Yaman Dilovası’na Yapılacak Hastane için artık geri sayım başladı. Belediyemiz tarafından yer tahsisi için her türlü prosedür yerine getirildi ve ayrıca Dilovasına özgü ve halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek projeyi de biz kendimiz çizerek bakanlığıa teslim ettik. Artık ihale süreci başladı ve ödeneği hazır bekletilen hastenemizin yapımına hemen başlayacağız.
 
(TOKİ)Toplu konut idaresi tarafından Bu bölgeye yapılacak olan 15.000 konut projesinin gerçekleşmesi için görüşmelerimiz devam ediyor, Yapımı devam eden Organize sayiilerimizin Bitiminde bu Bölgede 100.000 ne yakın konut ihtiyacı olacağını onlar tarafında da dile getirilmiş, bizimde hakeza böyle bir öngörümüz var, TOKİ yılsonuna kadar bu konutların temelinin atılması planlanıyor. Yapılacak konutlarda öncelik Dilovalıların olacak.
 
 
Çevre Önem Veriyoruz
Dilovası’nın en büyük sorunlarından biri çevre sorunudur biz bu konuyla ilgili çalışmamızı titizlikle devam ediyoruz, biz işe çevremizin güzelleştirmesi için halkımıza ücretsiz dağıtılan kiraz fidanları artık ilçemizi daha yeşil hale getiriyor.. Dilovası genelinde çevre temizliğine büyük önem veriyoruz. Çöp konteynırlarımızın yanına ilaveten geri dönüşüm kutusu koyduk. Halkımızdan bu konuda titizlik bekliyoruz. Ayrıca kızartmalarda kullandığınız Yanık yağları çöpe dökmeyin, onları muhafaza ediniz. Biz kapınıza kadar gelerek bu atık yağları alarak alıyoruz. Ayrıca gelişi güzel moloz ve inşaat kırıntısını çevre yaymayalım ve bu konuda titiz davranalım belediyemizin Alo moloz hattı olan 753 0 444 nolu telefonu arayınız dedi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat