Özdilek

Kültür/Sanat

Yakayı Ele Verdiler

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Zehir tacirlerine karşı amansız mücadelesini sürdüren Kocaeli Polisi, başarılı bir uyuşturucu operasyonu daha yaptı. Bu kez hedeftekiler, sokakta eroin ve uyuşturucu hap satanlardı. İzmit M. Alipaşa Mahallesi ve Kartepe ilçesindeki operasyonlarda gözaltına alınan 31 kişi dün adli makamlara sevk edildi.

Seri operasyonlar

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği timleri, sokaklarda eroin ve uyuşturucu hap satan bir çeteyi son 1 yıldır takibe almıştı. Titizlikle sürdürülen teknik takibin ardından düğmeye basan polis, ilk aşamada 11 sokak satıcısını yakalayarak cezaevine gönderdi. Ardından ikinci operasyon başladı. Ağırlıklı olarak M. Alipaşa Mahallesi ve Kartepe ağırlıklı çok sayıda baskın yapıldı.

Silahlı, köpekli baskınlar

Özellikle eroin bağımlılarından oluşan çete, gençleri eroine alıştırıyor, ardından eroin bağımlısı yaptığı gençlere torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılığı yaptırıyordu. Zanlıların ev ve işyerlerinde polis köpeklerinin de kullanıldığı eş zamanlı baskınlar yapıldı. Aramalarda 7 kilo esrar, 130 gram eroin, 200 uyuşturucu hap, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Zanlılar adliyeye

Çete lideri olduğu ileri sürülen Hasan Ç.’nin’(46) de aralarında bulunduğu Ertan Ö. (31), Zeki İ. (34), Hikmet Y. (63), Abdülmecit D. (55), Mesut İ. (30), Osman B. (24), Tuba T. (20), Yıldız K. (41), Hüsnü K. (25), Mahmut K. (50), Cem K. (42), Can K. (19), Yusuf Ö. (45), Ahmet E. (40), Okan T. (26), Özkan Y. (35), Mustafa Ş. (40), Celal Y. (29), Cihangir A. (34), Yakup S. (25), Vedat M. (60), Sezgin E. (35), Adnan B. (47), Muzaffer D. (36), Serhat A. (24), Ali B. (38), Mehmet T.,Zeyni A. (24) ile yaşları küçük olan H. K. ve N. K. geniş güvenlik önlemleri altında adli makamlara sevk edildiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat