Özdilek

Kültür/Sanat

Yahya Kaptan’ın heykeli dikildi

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Yahya Kaptan anıdının açılışı dün gerçekleştirildi.

14 Ocak 2013 Saat: 23:16
Yahya Kaptan’ın heykeli dikildi
Yahya Kaptan’ın heykeli dikildi

Kurtuluş Mücadelesinin en önemli isimlerinden, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdigi , Kocaeli bölgesinde işgalcilere karşı çok büyük gayretleri olan Yahya Kaptan’ın heykeli, adını verdiği mahalleye, Yahya Kaptan’a dikildi. 

      İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Yahya Kaptan anıdının açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışa Yahya Kaptan’ın küçük kızı Muzaffer Örencik’in kızı Dilek Kotan ile birlikte Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, KYÖD Başkanı Haşmet Belen, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Coşkun ve gazilerle çok sayıda vatandaş da katıldı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, konuşmasında İzmit’in tarihine ve değerlerine sahip çıktıklarını söyledi.

       Bir süre önce AKP saflarına geçen Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Haluk Akgün de konuşmasında, Nevzat Dıoğan’a teşekkür etti. Milletvekili Fikri Işık ise “Bu topraklar bize kolay vatan olmadı. Bağımsızlık ve hürriyetimizdeki en önemli pay, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizindir” dedi. Yahya Kaptan’ın heykelinin dikilmesiyle, Atatürk’ün vasiyeti de yerine getirilmiş oldu. Heykel 4 metre 25 santim yüksekliğinde ve 130 bin TL’ye mal oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat