Özdilek

Siyaset

Yahya Kaptan’da “Boyun eğme” pankartı

Taksim Gezi Parkı olaylarına tepki olarak başlayan, AKP karşıtı tepkiye dönüşen eylemlerin İzmit’teki merkezi Cumhuriyet Parkı değişti eylem merkezi değişti.

7 Haziran 2013 Saat: 15:05
Yahya Kaptan’da “Boyun eğme” pankartı
Yahya Kaptan’da “Boyun eğme” pankartı

 Bu kez eni seçilen alan Yahya Kaptan’da “Boyun eğme” pankartı açarak yürüdüler

    Taksim Gezi Parkı’nda AVM yapılacak gerekçesiyle ağaçların kesilmesine karşı 10 gün önce başlayan eylemlere polis sert şekilde müdahale etmiş ve eylemler ülke geneline yayılmıştı. Türkiye’nin neredeyse bütün kentlerinde milyonlar sokağa dökülmüş, AKP iktidarının baskıcı, dayatmacı, yasakçı politikalarına tepkisini haykırmıştı. İzmit’te önceki gün 2 ayrı yerde eylem vardı. Cumhuriyet Parkı’nda toplananlar, “Hükümet istifa”, “Taksime selam direnişe devam” şeklinde sloganlar attı. İstiklal Marşı okuyan gurup daha sonra şarkılar söyleyerek eğlendi.  Cumhuriyet Parkı'nda açılan bir stant ile Taksim Gezi Parkı'na gönderilmek üzere kitap toplama kampanyası başlatıldı. Eylemlerin ikinci adresi ise Yahya Kaptan oldu. 19.00’da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Yahya Kaptanlılar, “Boyun eğme” pankartı açarak, tencere ve tavalarla yürüyüşe geçti. Slogan atarak yürüyen eylemciler, AKP iktidarına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uygulamalarına tepki gösterdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat