Özdilek

Güncel

Yağışlar Sapanca Gölü'nü Doldurmaya Yetmedi

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde kuraklık nedeniyle devam eden çekilme bayram sonrası yağan yağmurlara rağmen devam ediyor.

23 Ekim 2013 Saat: 23:43
Yağışlar Sapanca Gölü'nü Doldurmaya Yetmedi
Yağışlar Sapanca Gölü'nü Doldurmaya Yetmedi

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde kuraklık nedeniyle devam eden çekilme bayram sonrası Yağan yağmurlara rağmen devam ediyor. Yazın kurak geçmesiyle kritik eşiğe düşen göldeki su seviyesi son yağışlarla birlikte 17 santimetre yükselerek 30.77 koduna ulaşmıştı.

İçme suyunun yanında sanayi suyu olarak da kullanılan gölden aşırı su çekimi sebebiyle göldeki kot kritik eşik olan 30.60 metreye kadar düşmüştü. Son yağışlarla seviye yükseldi ancak göldeki tehlike sürüyor. Devlet Su İşleri'nin (DSİ) verilerine göre Sapanca Gölü'nden emniyetli olarak su kullanımı yıllık 120 milyon metreküpü geçmemesi gerekiyor. Ancak gölden kapasitenin üzerinde su çekiliyor .

BALIK TUTTUĞU GÖLDE ŞİMDİ YÜRÜYOR

Rüstempaşa Mahallesinde ikamet eden Tuncer Serdaroğlu (50) daha önca balık tutmaya gittiği yerde şimdi yürüyerek geziyor. Serdaroğlu, "Sapanca Gölü zaman zaman çekiliyordu ama hiçbir zaman bu kadar çekilmemişti." dedi. Kıyıdaki bahçe tellerini gösteren Serdaroğlu, "Su buraya kadar geliyordu şimdi ise nereye kadar gitmiş. Geçen hafta bayağı yağmur yağdı. Buna rağmen su seviyesi düşük. Buna bir çözüm bulunmazsa bu göl kaybolacak." şeklinde endişesini dile getirdi.

Eskiden Göle girdiği yeri gösteren Serdaroğlu, boyu seviyesinde olan suyun azaldığını ve iskelenin açıkta kaldığını belirterek bu tahribatta suda yaşayan canlıların da büyük zarar gördüğünü belirtip, "Daha önceleri buraya balık avlamaya gelir ve hiçbir zaman boş dönmezdik. Şimdi ise bir tane balık tutan adamı gördüğümüz zaman alkışlıyoruz. Artık bu tahribata son verelim." şeklinde yetkililerden yardım istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat