Turizm

Yabancı Öğrencilere Sarısu’da Kamp

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği ve Babıalem Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Gençlik Kampı, İzmit Belediyesi Sarısu Gençlik Kampı'nda gerçekleştirildi. 18 farklı ülkeden 61 öğrenci

1 Eylül 2013 Saat: 12:31
Yabancı Öğrencilere Sarısu’da Kamp
Yabancı Öğrencilere Sarısu’da Kamp

Dört gün süren kamp boyunca uluslar arası öğrenciler kanodan yüzmeye futboldan kitap okumaya kadar pek çok etkinliğe katıldılar.

 

18 FARKLI ÜLKE 61 ÖĞRENCİ

Babıalem ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Dernekleri tarafından düzenlenen gençlik kampı renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe Afganistan, Arakan, Azerbaycan, Bangladeş, Cezayir, Doğu Türkistan, Etiyopya, Filistin, Irak, Kenya, Mısır, Moritanya, Orta Afrika, Özbekistan, Pakistan, Suriye, Tacikistan ve Yemen’den gelip Kocaeli Üniversitesi ve Türkiye’nin çeşitli üniversitesinde eğitim gören öğrenciler katıldı.

 

 

 

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE EVSAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Amaçlarının yurt dışından gelen öğrencilere Türkiyeliler olarak ev sahipliği yapmak olduğunu söyleyen UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, 9 yıl önce başlayan çalışmalarla, özellikle eğitim ve danışmanlık alanında önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Yurt dışından gelen öğrencilerin sıkıntılarını en aza indirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Bolat, “Türkiye'ye gelen tüm yabancı öğrenciler bizim çalışma kapsamımıza giriyor. Çünkü Türkiye'ye gelen herkes 'bizim misafirimiz' diyoruz” şeklinde konuştu. Barınma ve burs konusunda misafir öğrencilerin sorunlarının bir kısmının aşıldığını belirten Bolat, "Biz bu çalışmalara İstanbul'da başlamıştık, şu an Türkiye'nin faklı illerinde 15 temsilciliğimiz var. Bu sayı daha da artacak" diye konuştu.

 

KAMP HEPİMİZ İÇİN FAYDALI OLDU

Uluslararası öğrencilerden Bangladeşli Şah Cahan da misafir öğrencilere yönelik yapılan faaliyetlerin kendileri açısından faydalı olduğunu ifade ederek, kampın farklı ülkelerden gelen öğrencilerle tanışma açısından kendisi için iyi bir tecrübe olduğunu kaydetti.

 

KANDIRA’YI ÇOK BEĞENDİLER

Tacikistanlı Akbarcan Lazorov ise üniversiteyi Türkiye'de okuyacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, kamp yaptıkları Kandıra'yı çok beğendiğini ifade etti. Farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen öğrencilerle bir arada olmanın kendisine farklı duygular yaşattığını anlatan Lazorov, "Bu kampta diğer ülkelerden gelen arkadaşlarımızın dertlerini dinledik, onlarda bizim derdimizi dinledi. Bu anlamda hepimiz için faydalı oldu" dedi.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat