Özdilek

Güncel

Videonun servisi ahlaksızlık

Aziz Alemdar, hizmet içi eğitim seminerinde kaydedilen görüntülerin servis edilmesini "Ahlaksızlık" olarak nitelendirirken, müfettişin sadece bazı hatalarla ilgili uyarılarda bulunduğunu belirtti.

26 Şubat 2013 Saat: 16:04
Videonun servisi ahlaksızlık
Videonun servisi ahlaksızlık
DERİNCE Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, yaklaşık iki yıl önceki hizmet içi eğitim seminerinde kaydedilen görüntülerin hem dünyanın en büyük video paylaşım sitesinde hem de yerel basında yer alması üzerine suskunluğunu bozdu.

PLANLI KAMPANYA
Bir süredir gerek kendisi gerek Derince Belediyesi üzerinden planlı bir karalama kampanyası yürütüldüğünü ifade eden Başkan Aziz Alemdar, "Göreve geldiğim günden itibaren, personelin yerleriyle ilgili değişiklikler yüzünden eleştiriliyordum. Ancak söz konusu video gösterdi ki, yaptığım değişiklikler çok yerindeymiş. Müdürler de dahil olmak üzere ilgili kişilerin ne kadar yetersiz olduğu o videoda ortaya çıkıyor. Kaldı ki eğitimlerimizin amacı da bu eksikliklerin, yetersizliklerin giderilmesi içindi" dedi. Videonun iki yıl önce çekildiğini hatırlatan Aziz Alemdar şunları söyledi:

SIKINTILARI AŞTIK
"O dönemdeki sıkıntıları aştık. Şimdi doğru yoldayız. Eğitimi veren arkadaşımız Erkan Karaarslan da çok doğru ifadeler kullanmış. Personelimizin çalıp çırptığını, para yediğini veya yolsuzluk yaptığını söylemiyor ki. Sadece kanuna uygun olmayan bazı hatalar yapıldığını söylüyor. O arkadaş sayesinde neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrendik. Sonuçta bu teftiş değil, sadece eğitim. Denetim komisyonundaki CHP'li arkadaşlar, bu hataları hep dile getiriyordu. Biz de kendilerini haklı bulduk ve eğitimleri başlattık. Bugün, yasa ve yönetmelikleri uygunluk oranımız yüzde 95. Bu da eğitimler sayesinde oldu."

İÇİMİZDEN BİRİYDİ
Videoda da dile getirilen hatalarla ilgili en ufak bir soruşturma geçirmediklerinin altını çizen Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, personelin eğitimi sırasında çekilmiş bir görüntünün kamuoyuna sızdırılış biçimine de sert sözlerle tepki gösterdi. Videoyu çeken kişiyi tanıdığını belirten Alemdar "Belediye personeli eğitimden geçiyor ancak birileri tarafından servis ediliyor. Bu, ahlaksızlıktır. Videoyu çeken kişi hastadır. Ve hasta bir kişi tarafından yönlendirilmektedir. O kişiyi de herkes biliyor" dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat