Özdilek

Ekonomi

Veziroğlu'ndan ‘KOCAKALP’

Kentin gelişmesine ve sağlık bir kentsel dönüşüme zemin hazırlamayı hedefleyen KOCAKALP Ön Raporu’nun içeriği, Eski İzmit Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kadri Veziroğlu tarafından paylaşıldı.

26 Şubat 2015 Saat: 18:26
Veziroğlu'ndan ‘KOCAKALP’
Veziroğlu'ndan ‘KOCAKALP’

Kadri Veziroğlu’nun öncüsü olduğu heyet, iki aylık bir çalışma sonucu oluşturdukları Kocaeli Kalkınma Planı Önerisi’nin (KOCAKALP) ön rapor özetini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesisleri’nde düzenledikleri toplantıyla, kamuoyuna duyurdu. Toplantıya CHP Milletvekili Aday Adayı Semra Başlak, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Gazeteci Tanju Cılızoğlu katıldı. Toplantıda, Kocaeli’nin, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım ve kültürel gelişmeleriyle ilgili yapılması ve yapılmaması gerekenler konuşuldu.


İki aylık çalışmanın sonuçlarını aktaran raporda şu tespit ve öneriler yer aldı: “Kentteki kurumsal dönüşümün eksiklileri hızla giderilmelidir. Kocaeli kentsel dönüşümü yeni bir anlayışla uygulamalıdır. Kültürel dönüşüm konusunda kentin tüm kesimleri daha aktif ve daha etkin rol almak durumunda olmalıdır. Kocaeli sürdürülebilir kalkınmanın lideri olmaya devam etmelidir. Mevcut yapının dönüşümü yeni ve büyük yatırımların gerçekleşmesi aşamalarında doğayı koruma tarih ve kültür varlıklarını gereken özeni gösterme duyarlılığı en üst düzeyde tutulmalıdır. Kırsal kalkınma projeleri ihmal edilmemelidir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat