Özdilek

Güncel

Veziroğlu: ''Biz yargılandık, şimdi onlar da yargılanacak''

Bu dönem CHP’den Büyükşehir Belediye için aday adayı olan eski İzmit Büyükşehir Belediyesi’nin eski genel sekreteri Kadri Veziroğlu, bir basın toplantısı düzenledi.

2 Şubat 2014 Saat: 17:42
Veziroğlu: ''Biz yargılandık, şimdi onlar da yargılanacak''
Veziroğlu: ''Biz yargılandık, şimdi onlar da yargılanacak''

Otel Altınnal’da gerçekleşen toplantıda Veziroğlu, AKP’li Büyükşehir Belediyesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarıyla buluşan Veziroğlu’na; Servet Alpaslan, Körfez Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Reşat Başar, CHP’li meclis üyesi Ali Haymanalı, Fikret Gökmen ve partililer eşlik etti.

Yuvacık Barajı hakkında açıklamalarda bulunan Veziroğlu, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz seçim döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin 600 milyon metreküp suyu teslim almıştı. Bunun için ilgili işletmenin 390 milyon dolar fatura kestiğini ifade etmiştim. Ve Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili kuruluşu İSU’nun alınan bu suyu konutlara ve iş yerlerine sattıklarını, bu satıştan da 850 milyon dolar su sattığını ifade etmiştim. Bugüne kadar bir cevap gelmedi. Büyükşehir’in baraj konusunda borcunu hazineye ödemediği açıktır. Bu bir kamu zararıdır”

3 YILA KADARA HAPİS

Görevlerini yerine getirmediği için 3 yıla kadar hapis cezası var diyen Veziroğlu, “Belediye meclis üyeleri meclis kadarıyla süreci işletebilir. Önümüzdeki ilk belediye meclis toplantısında bu konuyu işleme koyarak, meclisin gereken kararı almasını sonuç alamıyorlarsa İçişleri Bakanlığı’yla harekete geçirilmesini sağlayabilirler. Diğer bir yöntem ise belediye teftiş kurullarının harekete geçmesidir. Şimdiye kadar ödenmeyen rakam 390 milyon dolardır. Bunun geç ödenmesi nedeniyle 5 yıllık süreç içerisinde belediyenin uğradığı zarar tanzim edilecektir. Ayrıca bu kişiler yasal süreç içerisinde savcılık tarafından gereken işlemler yapıldıktan sonra mahkeme huzuruna çıkarılacaktır. Biz mahkemeye çok çıktık ama hepsinden aklandık ve buradayız” diye konuştu.

DEVLETİ ZARARA SOKTULAR

Büyükşehir Belediyesinin para varken borcu ödemediğini savunan Veziroğlu, “Bu çok net ortada. Büyükşehir suç işlemiştir ve devleti zarara sokmuştur. Önümüzdeki ilk belediye meclisi olan 13 Şubat’ta, meclis üyelerimiz bir önerge vererek suç duyurusunda bulunacak. Eğer diğer belediye meclis üyeleri bu sürece itiraz etmezlerse suça iştirak etmiş olurlar” dedi. Veziroğlu, suyun ucuzlatılması konusunda da meclis üyelerinin önerge vereceklerini belirtti.

ANKARA’DA Kİ GÖREVİM DEVAM EDİYOR

Şuan yaptığımız basın toplantısı da bir Büyükşehir çalışmasıdır diyen Veziroğlu, İstanbul ve Kocaeli’de büyükşehir çalışmalarına katılıyorum. Gebze, Darıca, Gölcük ve Kartepe’de stratejik planlara katılıyorum. Diğer bölgeler içinde yakında başlayacağız” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’a danışmanlık yaptığını belirten Veziroğlu, Ankara’da ki görevim devam ediyor. Partimiz nerede görev verirse orada çalışıyoruz. Ama şunu net bir şekilde söyleyeyim ki Kocaeli de bir görevimiz olmayacak. Sadece çalışmalara yardımcı olacağız “diyerek kazanmaları durumunda Kocaeli büyükşehir Belediyesinde bir görev almayacağını belirtti.

KARARLAR YERİNE GETİRİLMEDİ

Belediye yetkililerin sürekli şu kadar borç var diye konuştuklarını belirten Veziroğlu, “1 milyar 697 milyon dolar anapara borcu var. 2004-2005 yıllarındaki ödemedikleri paralarda bu borcun içerisindedir. Bir batakçı tüccar havasında belediyeyi yönettikleri için belediyenin borcunun nedeni gerekli olan kararların yerine getirilmemesidir Son 5 yıl içerisinde 2 kat su parası tahsil edildiği halde bu borçlar ödenmediği için borçlar artmış ve Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olduk “ diyerek büyükşehir belediyesinin batakçı tüccar havasında belediyeyi yönettiklerini söyledi.

KOCAELİ’NİN DÜŞTÜĞÜ HALE ÜZÜLÜYORUZ

Yuvacık Barajı ile ‘baraj dedikleri gölet’ diyerek nitelendirdiği Namazgah Barajı’nı karşılaştıran Veziroğlu arasında farkı açıkladı. Namazgah’ın su borularının küçük olduğunu Yuvacık’ın ise büyük olduğunu kaydeden Veziroğlu, “Diğer farklılıklardan söz bile etmiyorum” dedi. İnsan Kocaeli’nin düştüğü hale üzülüyor. Kocaeli halkı yeniden karar verecek bu kötü yönetim devam mı etsin yoksa İzmit yeniden parlayan yıldız mı olsun Kocaeli halkı bunun kararını verecek. Parti olarak 12 ilçemizde ve Büyükşehir’de hazırız. Önümüzdeki 60 gün içerisinde bu hazırlıkları daha hızlandırarak devam edeceğiz. Umuyoruz Kocaeli İzmit ve diğer ilçelerimiz eski günlerine dönecek. Hep birlikte o güzel günleri yaşayacağız” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat