Özdilek

Eğitim

Velilerden nakil tepkisi

İzmit’te bulunan Fevzi Çakmak İlkokulu hakkında yıkım kararı alınması ve okulların açılmasına sayılı günler kala, 837 öğrencinin başka okula nakledilmesinden son anda haberdar olan veliler duruma isyan etti.

6 Eylül 2014 Saat: 17:56
Velilerden nakil tepkisi
Velilerden nakil tepkisi

İzmit Kadıköy Mahallesi’nde bulunan Fevzi Çakmak ilköğretim Okulu’nun 837 öğrencisi, okulların açılmasına sayılı günler kala bir başka okula nakledildi. Okulun yıkılarak yerine yenisinin yapılacağı bilgisini veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin bir yıl diğer okulda eğitim göreceklerini velilere ilettikleri öğrenildi. Öğrencilerinin, Kazım Karabekir İlkokulu’na nakledildiğini kayıt yenilemeye geldiklerinde öğrenen veliler ise duruma isyan ettiler.

 

İMZA TOPLADILAR

837 öğrenci velisi adına okul önünde bir basın açıklaması düzenleyerek alınan kararı kabul etmediklerini dile getiren veliler, öğrencileri diğer okula göndermeyeceklerini ifade ettiler. Veliler adına basın açıklaması yapan Rabia Topçuoğlu, “Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına çok kısa bir zaman kalmışken, okulumuzda eğitim gören 837 öğrenci Fevzi Çakmak İlkokulu’na nakil olmuştur ve okulumuzun kapatılma kararı alınmıştır. Velilere danışılmadan böyle bir uygulama yapılmasını anlamış değiliz. Okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz. Buradan sesleniyoruz, öğrencilere yol işkencesi yaşatmayın. 4+4+4 eğitim sisteminin sancılarını devlet mekanizmalarının kendi dinamikleriyle aşmalarını, bunu öğrencilerimize yansıtmamalarını istiyoruz. Topladığımız imzaları Vali Ercan Topaca’ya ulaştıracağız” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat