Özdilek

Eğitim

Veliler isterlerse öğrenciler üniforma giyebilecek

Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte değişikliğe gidildi. Değişikliğe göre velilerin %50'sinden fazlasının onayı ile okul kıyafeti belirlenebilecek.

25 Temmuz 2013 Saat: 23:13
Veliler isterlerse öğrenciler üniforma giyebilecek
Veliler isterlerse öğrenciler üniforma giyebilecek

Millî Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, okul kılık kıyafetlerine ilişkin sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde 50'sinden fazlasının onayı alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilecek.

Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 8 Temmuz 2013 tarihinde kararlaştırıldı. Buna göre öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Bu fıkranın uygulanmasına dair usûl ve esaslar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenecek. Yönetmelik bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat