Özdilek

Siyaset

VATANDAŞI KİM ALDATIYOR?

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar AKAR’ın Meclis gündemine sürekli olarak taşıdığı Akmeşe, Balören, Anbarcı, Avluburun, Sapakpınar ve Karaabdülbaki bölgelerindeki vatandaşların doğalgaz taleplerinin yerine getirilmemesine ilişkin soru ö

20 Kasım 2013 Saat: 16:39
VATANDAŞI KİM ALDATIYOR?
VATANDAŞI KİM ALDATIYOR?

Bakan Yıldız bu bölgelere neden İZGAZ tarafından Doğalgaz yatırım yapılmadığı sorusuna bu bölgeler İZGAZ’ın sorumluluk alanı değil cevabı verdi.

 

Cevaba karşılık tekrar soru önergesi veren AKAR bu bölgeler İZGAZ’ın sorumluluk alanı değilse kimin sorumluk alanıdır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AKP Milletvekilleri neden İZGAZ ile görüşmeler yapmaktadır ve vatandaşa neden sözler verilmektedir dedi.

 

Bakanlık mı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve  AKP Milletvekilleri mi kimin vatandaşı aldattığını soran AKAR Bakan Taner Yıldız’ı soru önergesinde sert bir dille eleştirdi.

 

AKAR’ın soru önergesi şöyle,

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                                                                                           

Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

 

 

Haydar AKAR

                                                                                                          Kocaeli Milletvekili

 

7/4002 esas numaralı soru önergemde, İzmit İlçesine bağlı Akmeşe, Balören, Anbarcı, Avluburun, Sapakpınar, Karaabdülbaki bölgelerine İZGAZ tarafından yapılmayan yatırımlara ilişkin sorduğum sorularaBakanlığınızca vermiş olduğunuz cevapta bu bölgelerin İZGAZ’ın sorumluluk alanında olmadığı belirtilmiştir.

Ancak; bölgedeki vatandaşlarımıza İZGAZ tarafından doğalgaz yatırımının yapılacağı sözleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AKP Milletvekilleri tarafından defalarca verilmiştir. Son olarak Mart ayında AKP Milletvekili Zeki Aygün tarafından bölgedeki vatandaşlarımızın bu kış doğalgazla tanışacağı ve gerekli görüşmelerin yapıldığı belirtilmiştir. Ancak;aralık ayının soğukluğunu hissettiğimiz bu günlerde yine sözlerin tutulmadığı ve vatandaşlarımızın aldatıldığı ortadadır.

 

 

Bu bağlamda;

  1. Bu bölgeler İZGAZ’ın sorumluluk alanın da değilse hangi firmanının sorumluluk alanıdır? İZGAZ’ın sorumluluk alanı dışında olduğunu belirttiğinize göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AKP’li Milletvekilleri neden İZGAZ’la bu konuda görüşmeler yapmaktadır? İZGAZ bu konuda neden gerekli yatırımları yapacağını belirtmiştir?
  2. Bakanlığınız mı yoksa yerel yönetim ve AKP Milletvekillerimi vatandaşlarımıza yanıltıcı ve doğru olmayan bilgiler vermektedir? Cevabınız ile yerel basına açıklamalar yapan belediye başkanı, AKP Milletvekilleri ve İZGAZ yetkililerinin çelişkisini nasıl açıklıyorsunuz?
  3. Bakanlığınızın soru önergelerim de belirtmiş olduğum,İZGAZ’agerekli yaptırımı yapacak mısınız sorularının yanıtlarını İZGAZ’dan alması bu kuruma Bakanlık olarak teslimiyet gösterdiğinizi mi ortaya koyuyor?
  4. Akmeşe, Balören, Anbarcı, Avluburun, Sapakpınar, Karaabdülbaki bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın doğalgaz kullanma konusunda ki taleplerini görüp bu konuda İZGAZ’ayaptırımınız olacak mıdır?Yoksa; daha önceki önergemde olduğu gibi bu sorunun cevabını da İZGAZ’dan mı alacaksınız?

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat