Özdilek

Güncel

VALİLİK BİNASI ÇOK PARA YİYOR

Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın öncelik verdiği, hayata geçirmek için çok çaba harcadığı İzmit Körfez Mahallesi’nde, eski Köy Hizmetleri binasının alanında yapımına başlanan Valilik Hizmet Binaları Kompleksinde, son günlerde in

25 Temmuz 2013 Saat: 21:37
VALİLİK BİNASI ÇOK PARA YİYOR
VALİLİK BİNASI ÇOK PARA YİYOR

İl Özel İdaresi’nin hazırladığı Valilik Hizmet Binaları  Kompleksi inşaatı ihalesini 48 milyon 325 bin TL  bedel karşılığı  Ek Can-Gürbüz İnşaat ortaklığı üstlenmişti. İnşaat aylardır son derece hızlı gidiyordu. Kocaeli Valiliği’nin  bugüne kadar 24  milyon TL ödeme yaptığı öğrenildi.  Halen inşaat yüzde 40 seviyesinde. Müteahhitin  hak edişinin 31 milyon TL’ye ulaştığı da bildiriliyor.  Son dönemlerde para akışı yavaşlayınca, inşaatın temposu da düştü.

Vali Ercan Topaca’nın bir bakıma kendisini ortaya koyarak başlattığı, para bulmak konusunda sıkıntıya düşmeyeceğine inandığı  dev proje 38 dönümlük alanda  inşa ediliyor. Kompleks, 10 büyük binadan oluşuyor.

Projenin ihalede ortaya çıkan bedelin çok üzerinde rakamlara malolacağı biliniyor. Müteahhit firma inşaata  16 Nisan 2012 tarihinde başlamıştı. İhale şartnamesine göre  750 günde bitirilmesi gerekiyordu. Ancak Valilik Kompleksi’nin belirlenen bu süre içinde bitmesi imkansız görünüyor. Kocaeli Valiliği’nin inşaatın hızlı tempoda sürmesini sağlaması için  ilk aşamada 20 milyon TL bulması gerekiyor. Vali Topaca, bu konuda  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e güveniyor. Müteahhit firma yetkilileri,  ana bloku oluşturan binanın  çatısı için 2 milyon TL gerektiğini söylediler. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat