Özdilek

Spor

V1 Challenge Heyecanda Rakip Tanımıyor

V1 Challenge 2013 sezonunun üçüncü yarışı 30 Ağustos Cuma günü İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde yapıldı. Heyecanın bir an dinmediği yarışta VOLKICAR otomobillerin kıran kırana mücadelesi güne damgasını vurdu.

1 Eylül 2013 Saat: 08:23
V1 Challenge Heyecanda Rakip Tanımıyor
V1 Challenge Heyecanda Rakip Tanımıyor

Bu ayakta ilk kez uygulanan ve Türkiye’de bir ilk olan yeni yarış formatı sayesinde sezonun en heyecanlı yarışı motorspor severlerle buluştu. 

Gelemeyenler Çok Şey Kaçırdı

   Yarış günü, sabah yapılan antrenman turları ile başladı. Sıcak havanın etkisinin azalmasının ardından yapılan sıralamaların birincisi 57.748’lik zamanı ile Yağız Avcı oldu. İkinci sırada İzmir’li pilot Can Tolon 57.901 ile yer alırken üçüncü, 58.007 saniye zamanı ile Burak Çukurova oldu.

    İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde sıralamaların ardından koşulan yarışlarda bir ilk yaşandı. 10 tur üzerinden yapılan yarışta pilotlar starttan sonra istedikleri turda kısa piste girerek 1 tur attı ve hemen ardından büyük piste döndü. Heyecanı arttıran bu formatta Can Tolon rakiplerine geçit vermedi ve startla elde ettiği birinciliği kimseye kaptırmadı. İlk yarışın ikincisi Burak Çukurova olurken üçüncü sırada Koray Muratoğlu yer aldı. Geçen senenin birincisi Yağız Avcı ise virajda lastiklere temas ederek spin attı ve otomobilinde oluşan hasardan ötürü yarışı ancak sekizinci sırada tamamlayabildi.

      İkinci yarış, sıralamalarda ilk 12 pozisyonda yer alan pilotların tersten start alması ile başladı. İlk turdan son tura kadar otomobillerin yakın mücadelesi durmadı. Yağız Avcı’nın önündeki rakibini geçerken yaşadığı temas sonucu attığı takla mücadelenin seviyesinin göstergesi idi. Aynı yarışta bir diğer takla atan şanssız isim Ali İhsan Arslan oldu. Geçişlerde yaşanan temaslar izleyenlere 10 tur boyunca büyük heyecan yaşattı.  Aynı formatta koşulan ikinci yarışın birincisi tam 10 sıra yükselerek güne damgasını vuran Can Tolon oldu. İkinci sırada Burak Çukurova yer alırken podyumun üçüncülük basamağında Göksun Erkek vardı.

      Yarışta iki kadın pilot start aldı. Geçen senenin birincisi Ayşegül Bacak ve bu sene V1 Challenge’da yarışmaya başlayan Didem Kargın zorlu erkek rakiplerine karşı başarılı yarışlar çıkardılar. Günün birincisi Didem Kargın olurken Ayşegül Bacak ikinci oldu.

Sezon Heyecanı Aydın’da Gece Yarışı İle Sürecek

    Volkan Işık’ın tasarımı olan VOLKICAR otomobilleri ile yapılan V1 Challenge serisi halka en yakın şampiyona olarak büyük ilgi görmeye devam ediyor. Sürekli olarak yenilenen yarış formatı, ünlü isimlerin katılımı, benzersiz Volkan IŞIK showları ve Türkiye’nin önde gelen markalarının katılımı ile tam bir motorsporları festivali olan V1 Challenge, İzmir’in ardından 21-22 Eylül haftasonunda Aydın’da devam edecek.

2013 V1 Challenge’a, Castrol, CMS, ISS,  Lassa, Power FM, RedBull  ve Vakkorama co-sponsor olarak destek veriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat