Özdilek

Güncel

Uzuntarla’da Umuda Atılan İlmek

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), kentte verdiği eğitimler ile birçok kişiye rehabilite anlamında katkıda bulunuyor. Uzuntarla KO-MEK kurs merkezi kursiyerlerinden Seda Tarcan Friedreich’s Ataksisi hastalığını katıldığı El Nakışı Eğitimi kursları ile yenmeye çalışıyor.  29 Yaşındaki Seda Tarcan, 9 yıl önce yakalandığı bu hastalıkla mücadele ediyor.
 
HASTALIKLA MÜCADELE EDİYOR
Tedavisi olmayan bu hastalık, genetik bir bozuklukla başlıyor. Beyincik görevini yapamıyor ve vücut dengesi bozuluyor. His kaybı, yürüme bozuklukları, ellerde beceriksizlik, kas güçsüzlüğü ve kalp hastalıklarına da sebep olabilecek bu hastalık ile yaşamaya alışan Seda, katıldığı el sanatları kursunda ellerini daha iyi çalıştırıyor. Eşme’den Uzuntarla’daki kursa katılan Seda, bu kursa katılana kadar evden hiç çıkmadığını ifade ediyor.
 
SERVİS İLE KURSA KATILIYOR
Seda Tarcan, arkadaşlarının önerisi ile bu kursa katılmaya karar vermiş. Servis için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni arayan Seda iki gün içinde sonuç aldığını ve servis hizmetinden yararlandığını söylüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında faaliyete sokulan “Hayatı Paylaşmak İçin Bir Engel Yok” sloganıyla engellilerin hizmetinde olan servis ile Eşme’den, Uzuntarla’ya eğitim almaya geliyor.
 
HAYATA TUTUNUYOR
Seda kursa katılmasının kendisine kattıklarını şu şekilde ifade ediyor: “Bu kursa katılmak benim için çok büyük bir değişiklik oldu. Neredeyse 4,5 senedir evde oturuyordum. Daha önceden çalışıyordum. Ancak, tek başına gidemeyecek duruma gelince işi bırakmak durumunda kaldım. Arkadaşlar çok iyiler, buradaki ortamdan çok memnunum. Bu servisi kursların dışında da kullanabiliyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat