Özdilek

Ekonomi

Üstte UKOME altta minibüsçüler

Antikkapı Restoran'da Çarşamba sabahı başlayan UKOME toplantısı sırasında alt katta ise minibüsçüler bir araya gelerek çıkacak zam oranını merak ve endişelye beklediler.

25 Haziran 2014 Saat: 11:42
Üstte UKOME altta minibüsçüler
Üstte UKOME altta minibüsçüler

UKOME zam verecek ama yüzde kaç verecek

Minibüsçüler kooperatifinin yüzde 30 zam talebi KKB ve UKOME tarafından kabul görmez ve bu zam oranına sıcak bakılmazken minibüsçüler cephesinde ki endişeli bekleyiş yerini protesto eden konuşmalara bıraktı. UKOME'nin KOÜ'den talep ettiği ve ne kadar zam yapabilirik konusun araştıran bilirkişi heyetinin sırf KBB'ye dava açılması durumundA bir tampon vazifesi görmesi için görevlendirildiği iddia edildi.

Bunun yanısıra KOÜ bilirkişi heyetinin yüzde 6-14 arasında bir zammın uygun olacağı yönünde
E de fikir beyan ettiği bunun üzerinde yapılacak bir zam oranının haksızlık olacağı şeklinde ki sonuç kararı bulunduğu öğrenildi.

UKOME en fazla yüzde 14 verebilir.

KOÜ'den talep edilen bilirkişi heyetinin yüzde 6-14 arasında bir zamm yapılabileceğini belirten kararı sonrası UKOME'nin en fazla yüzde 14 zam kararı alarak uygulamaya koyabileceği tahmin ediliyor.

Minibüsçüler kızgın ve oylarını geri istiyorlar

Beş Nolu minibüsçüler kooperatifi yönetimi KBB'ye çok kızgın olduklarını ve oylarını geri istediklerini belirttiler. Oda başkanı Mustafa Kurt, "Ne yani biz de PKK'lılar gibi isteklerimiz yerine getirilsin diye elimizde molotof kokteylleri ile mi gezelim. Etrafı mi yakıp yıkalım. Bir daha bizden oy beklemesinler. Ankara, İstanbul ve İzmir zamları talep edilir ve yapılırken cumhurbaşkanlığı seçimi endişesi vardı da burada mi yok? Seçime birşey kalmadı. Bizde gereğini istediklerimiz doğrultusunda yaparız. Ayrıca iki de bir bizi yeni otobüsler alırız ha şeklinde tehditlerin durmasınlar. Tehditlere kulak almayan bir yapımız var bilsinler" şeklinde konuştu.

KBB genel sekreteri olan Tahir Büyükakın başkanlığında toplanan UKOME komisyonu kararının öğle saatlerinde çıkması bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat