Özdilek

Kültür/Sanat

Üsküdar Vapuru Faciası'nın Belgeseli Tanıtıldı

İzmit Körfezi'nde 1 Mart 1958 tarihinde, çoğunluğu öğrenci 600'e yakın yolcusuyla İzmit İskelesi'nden hareket ettikten kısa süre sonra aniden patlayan fırtınaya yakalanarak batan 'Üsküdar Vapuru' belgesel konusu ol

2 Mart 2013 Saat: 13:59
Üsküdar Vapuru Faciası'nın Belgeseli Tanıtıldı
Üsküdar Vapuru Faciası'nın Belgeseli Tanıtıldı
Başiskele İlçesi'ndeki Wellborn Luxury Hotel'de yapılan '72 Numaralı Üsküdar' adlı belgeselin yönetmenliğini yapan Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon bölümü öğrencisi Berk Erözer, belgeseli seslendiren oyuncu Ragıp Savaş, faciayı yaşayan ve sağ kurtulanlardan Fatma Ceylan Dinçer, Hikmet Ağaçkoparan, Ayla Savaşkan ile çok sayıda kişi belgeselin gösterimine geldi. Belgesel tanıtım öncesinde Çekül Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah tarafından belgesel yönetmeni Berk Erözer'e plaket verildi.

Yaklaşık 9 aylık çalışma sonu belgeseli tamamladığını belirten Berk Erözer çekimleri Afyon, İstanbul ve Kocaeli'nde yaptıklarını, yaklaşık 100 kişi ile görüşerek 13 kişiyle roportaj yaptıklarını anlattı.

"FİLMİNİN ÇEKİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Belgeselin seslendirmesini yapan ve kendisi de İzmitli olan oyuncu Ragıp Savaş, Üsküdar Vapuru ile ilgili filmin de çekilmesini istediklerini anlatırken şöyle dedi:

"Kötü olayların hatırlanmasını istemeyiz. Ama iyi bir belgesel oldu. Aynı zamanda bunun bir filme de dönüşmesini isteriz. Bazı yapımcıların Berk Erözler ile görüşüp film yapmak istediklerini öğrendik. Bu proje üzerinden değil de kendi üreticekleri projeler üzerinden film yapmalarını istiyoruz. Kocaeli Şehir Tiyatrolarında Genel Sanat yönetmenliği yaptığım dönemde İnterteks Fuar Alanı'nı film platasu yapmak istedim. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri ve şu anda Van Valisi olan Münir Karaloğlu ile başkan danışmanı Ömer Polat çeşitli sorunlar çıkardı. Daha sonra da Seka Park alanını 20 yıllığına TRT'ye kiraladılar. Neden TRT'ye kiralandı? Biz bu kente bu platoların yapılmasını ve genç yapımcılara, genç yazarlara, yönetmenlere destek verilmesini istiyoruz."

Belgeselirin gösterimi sırasında faciayı yaşayanlar ile faciada yakınlarını kaybedenler duygulu anlar yaşadı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat