Özdilek

Kültür/Sanat

Üsküdar Faciası belgesel oldu

Belgeselin yönetmeni olan Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Berk Erözer, kendisine destek olan ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Mustafa Küpçü ve Çekül Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numa

26 Şubat 2013 Saat: 16:10
Üsküdar Faciası belgesel oldu
Üsküdar Faciası belgesel oldu
Belgeselin yönetmeni olan Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Berk Erözer, kendisine destek olan ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Mustafa Küpçü ve Çekül Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah ile birlikte KYÖD’de basın açıklaması düzenleyerek bütün İzmitlileri galaya davet etti. Toplantıda konuşan ADD Kocaeli Şube Başkanı Küpçü, genç yönetmene destek olmayan Büyükşehir ve İzmit Belediye Başkanları’na sitem etti.

RAGIP SAVAŞ SESLENDİRDİ
Belgesel çekiminin yaklaşık 9 ay sürdüğünü söyleyen Berk Erözer bu çalışmalar sırasında kendisine kent yöneticilerinden hiç kimsenin destek olmadığını söyledi. Mustafa Küpçü’nün yazdığı, Berk Erözer’in yönettiği belgeselin seslendirmesini İzmitli sanatçı Ragıp Savaş gerçekleştirirken, çekimlerde ödüllü müzisyen Çağrı Beklen müzik, Burak Günay montaj, Efe Batır ise yapım asistanı olarak görev yaptı.

ÇEKİMLER 9 AY SÜRDÜ
Afyon, İstanbul, Kocaeli'de gerçekleşen belgesel filmin çekimleri 9 ay sürdü. Bu süreçte 100'e yakın kişiyle görüşüldü ve 13 kişiyle röportaj yapıldı. Röportaj yapılanların arasında vapurdan sağ kurtulan kamarot, eşini ve çocuklarını kaybedip kendi sağ çıkan anne, vapurdan sağ çıkan öğrenci, deniz kurtarma çalışmalarına katılan Denizaltı Astsubayı ve ölen öğrencilerin cesetlerini teşhis eden öğretmenleri bulunuyor. Belgesel Üsküdar Vapuru, facia sırasında yaşananları ve facia sonrasında yaşanan aile dramlarını konu alıyor.

BİLETLER 30 TL
Gala gösterimi Wellborn Luxury Hotel'de yapılacak olan film, daha sonra yurt içi ve yurt dışı festivallere katılacak, çeşitli kanallarda gösterilecek ve DVD formatında toplum ve kültür hizmeti olarak hazırlanacak. Galaya katılmak isteyen sinemaseverler biletleri 30 TL’den temin edebilir. (irtibat tel: 0535 735 26 30)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat