Özdilek

Eğitim

Unutulmaya Yüz Tutan Oyunlar Öğretiliyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

İzmit Belediyesi, yeni bir projeyle çocukları internet bağımlılığından kurtarmayı amaçlıyor. Çocuk Oyunları Federasyonu ile ortaklaşa hazırlanan bir proje ile başta okullardaki öğrenciler olmak üzere çocuklara unutulmaya yüz tutan oyunlar öğretiliyor.

 

KURS DÜZENLENDİ

 

Konuyla ilgili olarak İzmit Belediyesi’nde çocuk oyunları liderlik ve hakemlik kursu düzenlendi.

Meclis salonundaki toplantıya Çocuk Oyunları Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Kahveci, eğitmenler Serap Akdem, Mehmet Akpınar, İl Temsilcisi Ramazan Karataş, Eğitim Kurulu Üyesi Zeki Kutlu ile ilk öğretim okullarından 105 öğretmen katıldı. Önce teorik olarak verilen eğitimin uygulaması İzmit Lisesi’nde gerçekleşti. Çocuk oyunlarının alt yapısını oluşturacak liderlik ve hakemlik kursunu başarıyla tamamlayanlara belgeleri verildi.

 

58 OKULDA SEK SEK

 

İzmit Belediyesi tarafından 58 ilk öğretim okulu bahçesine sek sek oyun alanı çizildi. Yetkililer, okullardan bu konuda yoğun talep geldiğini ve çizilen oyun alanlarının sayısının arttırılmasının istendiğini söylediler. Çocuk Oyunları Federasyon Yetkilileri, İzmit Belediyesi’nce okul bahçelerinde hazırlanan sek sek oyun alanlarında incelemelerde bulundular. Federasyon Genel Sekreteri Hasan Kahveci, İzmit Belediyesi’nin bu konudaki duyarlılığından dolayı kutlayarak” Amacımız unutulmaya yüz tutan geleneksel Türk çocuk oyunlarını tekrar çocuklara öğretip sevdirmektir. Mendil kapmaca, sek sek gibi çocuk oyunları sayesinde, internet bağımlısı olan çocukları bu hastalıktan kurtarmak istiyoruz. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar bu konuda bize umut veriyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat