Özdilek

Güncel

Üniversitede seçim günü

Kocaeli Üniversitesinin rektör adayı belirleme seçimleri Umuttepe Kampüsü Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi’nde başladı.

30 Ekim 2014 Saat: 12:20
Üniversitede seçim günü
Üniversitede seçim günü

8 adayın yarıştığı seçimler 13.30’da sona erecek. 931 akademisyenin oy kullanma hakkı olduğu seçimlerde en yüksek oyu alan 6 adayın ismi YÖK’e gönderilecek. Sandık Kurulu yönetimini Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Doç Dr. Emre Ergin, Yrd. Doç Dr. RıdvanYamanoğlu oluşturduğu seçimlerde 4 sandıkta oy kullanıldı. Soyadına göre alfabetik sırayla davet edilen akademisyenler 10’ar kişilik ekipler halinde oy kullandı. Seçim sonuçları kongre merkezinin fuaye salonuna sinevizyon ile yansıtıldı.

Seçimin açılış konuşmasını yapan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, rektör adaylarını belirleme toplantısı yaptıklarını belirtti. Üniversite için önemli bir gün olduğunu söyleyen Komsuoğlu, “8 yıldır birlikte çalıştığım rektör yardımcısından temizlikçisine kadar herkese teşekkür ediyorum. Kent bürokrasi her zaman üniversitemizin arkasında bulundu. 8 yıldır bizim her zaman yanımızda olan basına da teşekkür ediyorum” dedi. Bu üniversitede 8 yıldır üretmekten ve yönetmekten memnuniyet duyduğunu söyleyen Komsuoğlu, “Geçen 8 yılın değeri zamanla anlaşılacaktır. Bazen rektörlük yapmayı bırakın ayaklarımın üzerinde durmakta zorlandım. Ama hiçbir zaman hayallerimden vazgeçmedim. 1992 yılında birlikte kurulduğumuz 15 üniversite arasında en iyi noktasındayız. Bu siz akademisyen arkadaşlarımızın kattığı değerdir. Bundan sonra inşa edilecek değerler marka değer taşımalı. Bundan sonra iyi kalpli, şefkatli gençler yetiştirmektir” dedi. Ülkemizdeki ve dünyada ağır kederleri ortadan kaldırmanın bilim dünyasıyla ancak olabileceğini söyleyen Komsuoğlu, 8 yıl için teşekkür etti.

Rektörlük seçimlerinde Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Başar Çolak, Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Recep Tarı, Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Esat Harmancı, Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Nurettin Abut, Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Özdal Dillioğlugil aday oldu.  Yaklaşık 931 Akademisyenin oy kullanma hakkı bulunduğu seçimlerin ardından en fazla oyu alan 6 adayın ismi YÖK’e gönderilecek. YÖK 6 adayla yapacağı sözlü mülakatın ardından belirleyeceği 3 isim Cumhurbaşkanlığına sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Aralık’a kadar 3 aday arasında kararını vermesi bekleniyor. 10 Aralık’ta Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu görevini yeni rektöre devredecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat