Özdilek

Ekonomi

Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı

Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek ve yeni projeler ortaya koymak amacıyla Kocaeli - Gebze VI. (İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde toplantı yapıldı.

21 Nisan 2013 Saat: 19:38
Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı
Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı

Toplantıya Kocaeli Valisi  Ercan Topaca, Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Demirci, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, üniversite  akademisyenleri, İMES Yönetim Kurulu üyeleri ve sanayiciler katıldı. 

İşbirliğinin Önemi Vurgulandı 
Üniversite-Sanayi işbirliğinin ülke ekonomisine katkısının önemine vurgu yapıldığı toplantıda, sanayicilerden çevre konusunda hassasiyet göstermelerini isteyen Vali Topaca, "Üniversite-Sanayi işbirliği sayesinde teknoloji, verimi arttırma , maliyetleri düşürme konularında projeler hayata geçirilebilir. Bizler de bu konuda üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Bu birliktelik neticesinde kentin geleceğine katkıda bulunacak çalışmalar çıkmasını diliyorum" dedi. Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu ise üniversitelerin son 10 yılda eğitim veren kurumlar olmanın yanı sıra, bilgi ve çalışmaları üretime döndüren kurumlar olma misyonunu da üstlenmeleri gereğini vurguladı. "Artık üniversiteler ülkelerinin ekonomisine ve katma değerine katkı sağlayan kurumlar haline döndü. Bu sebeple de Üniversite-Sanayi işbirliklerinin önemi kat be kat arttı" ifadesinde bulundu. İMES Toplu İşyeri Kooperatif Temsilcisi İrfan Küçükay da işbirliği konusunda yeni adımlar atmak ve olası sorunları çözebilmek adına bu toplantının düzenlendiğini belirtti. 

İki Kurum Birbirini Tanıttı 
Toplantıda, İMES OSB Başkan Yardımcısı Süheyl Erboz, bölgelerinde bulunan fabrikaları tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik, Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk , Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aykan Karademir ve KOUSEM Müdürü Doç. Dr. Faruk Aras eğitim, proje, Ar-Ge, laboratuvar olanakları ve teknoloji transferi konularında üniversitenin olanaklarını anlatan birer sunum gerçekleştirdiler. Olası işbirliklerinin ilk adımının atıldığı toplantıda her iki ayda bir toplantı düzenlenmesi kararı da alındı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat