Özdilek

Eğitim

UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Etkinliğin'e İzmit Şehri'de Katıldı

İzmit Belediyesi, UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Programı kapsamında düzenlenen Çocuk Katılımı Uygulama Eğitimine katıldı.

25 Aralık 2016 Saat: 12:05
UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Etkinliğine İzmit Şehride Katıldı
UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Etkinliğin'e İzmit Şehri'de Katıldı

İçişleri Bakanlığı, Uluslararası Çocuk Merkezi, İKEDA Danışmanlık ve Teknik desteği ile yürütülen UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Programı, Ankara Plaza Otel’de gerçekleşti. 2 gün süren eğitime İzmit Belediyesi Çocuk Hakları Masası görevlilerinin yanı sıra 11 belediyenin 15 çocuk çalışmaları temsilcisi katıldı. Eğitim programında çocuk haklarına dair sözleşme, yerel yönetimlerde demokratik karar alma sürecine çocukların katılımı, çocuk katılımı mekanizmalarının oluşturulması, yerel yönetimlerde çocuk katılımını planlama ve hayata geçirmek için örnek çalışmalar gibi konulara yer verildi.

İzmit Belediyesi yetkilileri, çocukların sosyal hayata katılımı noktasında yaptığı çalışmaların yanı sıra verilen eğitimden de yola çıkılarak bir çok konuda çocuk katılımının daha aktif bir şekilde hayata geçirilmesi ve çocukların yerel yönetimlerde de aktif katılım sağlamaları noktasında destek olunacağı ve bu alanda çalışmaların gerçekleştirileceğini söylediler.

Uluslar arası Çocuk Merkezi Yetkilisi ve eğitimcisi Adem Arkadaş, eğitim sonunda katılım sağlayan bütün belediye yetkililerine teşekkür etti ve yapılması planlanan çalışmalarda her zaman belediyelerin yanında olacaklarını söyledi.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat