Özdilek

Güncel

Uluslararası Yardım Kuruluşu Mercy Corps'tan İzmit'e Ziyaret

Uluslararası yardım kuruluşu Mercy Corps yetkilileri, İzmit Belediyesi’ni ziyaret ederek mülteciler konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

21 Kasım 2016 Saat: 11:03
Uluslararası Yardım Kuruluşu Mercy Corpstan İzmite Ziyaret
Uluslararası Yardım Kuruluşu Mercy Corps'tan İzmit'e Ziyaret

Doğal afet, ekonomik çöküş veya çatışma gibi nedenlerden dolayı aniden geçiş dönemine girmiş bölgelerde faaliyet gösteren bir küresel insani yardım kuruluşu olan Mercy Corps, İzmit Belediyesi’ni ziyaret ederek mülteciler konusunda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

40’tan fazla ülkede 4000’in üzerinde çalışanıyla hizmet veren kuruluş ülkemizde Gaziantep, Ankara ve İzmir’de bulunan ofislerinden mültecilere yardım sağlıyor. Yerel kurumlar için kapasite artırma ve sosyal bütünleşme amacıyla Kocaeli’nde bulunan Mercy Corps Program Koordinatörü ve Gaziantep Temsilcisi Kays Tümkaya, Acil Program Müdürü ve İzmir Sorumlusu Tracy Lukas ve Sosyal Hizmet Uzmanı Yasemin Gözkonan Kahveci, İzmit Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert’ten İzmit Belediyesi’nin mültecilerle ilgili çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Asuman Sert, uluslararası yardım kuruluşu temsilcilerine İzmit Belediyesi’nin  Suriyeli mültecilere yönelik çalışmalar yaptığını anlatarak” Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın büyük destek olduğu proje kapsamında Suriyeli kadınlara Türkçe kurslar düzenliyor, onların Şam mutfağından yemekler yapıp satarak aile bütçelerine katkı sağlamalarına destek olmaktadır” dedi.

Haber: Veysel Kavrayan

veyselkavrayan@gmail.com

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat