Özdilek

Güncel

Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklağında gerçekleştirilen Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı Emex Otel'de gerçekleştirildi.

8 Şubat 2015 Saat: 17:54
Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı yapıldı
Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığında gerçekleştirilen Uluslararası Roman Sorunları Çalıştayı Emex otelde düzenlendi.Gerçekleştirilen Çalıştaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Doç.Dr. Tahir Büyükakın,Kocaeli Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara ,İl Kültür Müdürü Mehmet Kesen ve Roman Federasyonu başkanı Ahmet Çokyaşar katıldı.

TOPLUMSAL ENTEGRASYON ÇOK ÖNEMLİ

Büyükşehir'in ortaklığında gerçekleştirilen programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Başkanı Genel Sekreteri  Doç.Dr.Tahir Büyükakın ''Toplumsal entegrasyonu sağlamak ve Büyükşehir olarak bizim görevimiz.Biz bu  Romanların eğitim hayatına entegrasyonu konusunda uzmanlar ile çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik.Bu programlarda yer alan ve  düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum '' dedi.

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Programda konuşmasını devam ettiren Genel Sekreter Büyükakın  ''Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Roman vatandaşlarımızın eğitim hayatına entegrasyonu , eğitimlerinde  bir destek olmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.Kentimizde yer alan bilgievleri bu konuda eğitime olumlu anlamda büyük katkı sağlıyor.Bu çalışmanın  özellikle Kocaeli'de yaşayan romanlar için hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

GELİŞMELER OLACAĞINA İNANIYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen programda konuşan Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ''  Bu çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz''dedi.Öte yandan programda söz alan Vali yardımcısı Hacı  Mehmet Kara '' Roman vatandaşlarımızın eğitim ile ilgili olumlu gelişmeler kaydedeceğine inanıyoruz, bu çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Emex Otel'de gerçekleştirilen  çalıştay  Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Suat Kolukırık 'ın oturum başkanlığında gerçekleştirildi.Programda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof.Dr.Yılmaz Bingöl tarafından  Romanlar üzerine sorun ve çözüm önerileri ,Üsküdar Üniversitesi  Yrd.Doç.Dr İsmail Barış   tarafından Romanlar Üzerine bir çalışma ,  Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Emine Dinge. tarafından  Romanların bugünki durumunun tarihsel arka planı , Sakarya Üniversitesi  Öğretim görevlisi  Doç.Dr.Yusuf Gen.  tarafından Sosyal Mesafe Algısının eğitime etkisi ,Avrupa ROman Merkezi Tefik Mahmut tarafından Roma Rights ,Sakarya Üniversitesi Öğretim görevlisi   Yrd.DOç.Dr.Hasan Hüseyin Taylan tarafından  Romanlar ve Sosyal Dışlanma ve  Karatay Üniversitesi araçtırma görevlisi tarafından Araştırma görevlisi Dİlara Ustabaşı Gündüz tarafından Roman Çocukların eğitim hayatına entegrasyonu konulu sunumlar gerçekleştirildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat