Özdilek

Eğitim

Uluslararası İnsan Hakları Çalıştayı

Kocaeli Üniversitesi ve BİLGESAM'ın Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin yayınlanmasının yıldönümü sebebiyle düzenlediği "Uluslararası İnsan Hakları Çalıştayı yapıldı.

15 Aralık 2013 Saat: 13:54
Uluslararası İnsan Hakları Çalıştayı
Uluslararası İnsan Hakları Çalıştayı

Çalıştay  Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Prof. Dr. Hasret Çomak, BİLGESAM Başkanı Doç. Dr. Atilla Sandıklı, dekanlar, yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler ile Doğa Koleji ve üniversitemiz öğrencileri katıldı.

  Çalıştay açılışında 10 Aralık'ın BM Genel Kurulu tarafından "İnsan Hakları Günü" ilan edildiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çomak, "Bugün sebebiyle, Kocaeli Üniversitesi olarak her yıl geniş çaplı bir etkinlik düzenlemekteyiz. Bu yıl da düzenlemiş olduğumuz çalıştayda yerli ve yabancı katılımcılar yer alıyor" dedi. BİLGESAM Başkanı Doç. Dr. Sandıklı ise, çalıştay sonunda hazırlanan dokümanların araştırma merkezleri açısından önem arz ettiğini vurgulayarak, "10 Aralık 1948 tarihinde yayınlanan bildirge ile insanların yaşadıkları haksızlıklar ortadan kalkmaya başlamış, birey kavramı ortaya çıkmıştır" dedi. 20 yerli, 4 yabancı bildirinin sunulduğu çalıştayda, insan hakları kavramı çeşitli boyutlarıyla ele alındı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat