Özdilek

Kültür/Sanat

Ulugün Kocaeli Tarihini Anlattı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından Mevlevî Evi’nde düzenlenen Edebiyat sohbetlerine bu hafta Araştırmacı-Yazar Yavuz ULUGÜN damgasını vurdu.

 

SEKAPARK Mevlevî Evi’nde Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen ‘Kocaeli Edebiyat Akşamları’nın bu haftaki konuk yazarı Yavuz ULUGÜN’dü.

18 Ocak Salı günü Mevlevî Evi’nde düzenlenen ‘Edebiyat Akşamı’nda Kocaeli tarihi hakkında geniş bir bilgi sunuldu.

Kocaeli’nin önemli tarih araştırmacılarından biri olan Yavuz ULUGÜN, kentin milyonlarca yıllık tarihini dinleyicilerine aktardı.

 

ULUGÜN sunumunda, Kocaeli yarımadasının oluşumundan Cumhuriyet dönemine kadar geçen süre içerisinde kentin ve bölgenin tarihi ile ilgili çok önemli bilgiler verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Mühürlüğü’nün çalışmalarından övgüyle bahseden ULUGÜN, ancak daha yapılması gereken işler olduğunu da söyledi.

 

Kocaeli’ndeki ilk yerleşim bölgelerinin zemin yapısının yumuşak olması münasebetiyle oluşan depremlerden dolayı muhtemelen sular altında kaldığını vurgulayan ULUGÜN, civarda höyükler ve yerleşimler olmasına rağmen bu bölgede yakın döneme kadar yerleşim kalıntısına rastlanamadığını söyledi.

 

Kocaeli’nin Hitit ve Selçuklu Türkleri tarafından da ele geçirildiğini dile getiren ULUGÜN, sunumunda kentin tarihinde önemli yeri olan devlet adamı ve diğer önemli şahsiyetlerle ilgili de bilgiler verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat