Özdilek

Kültür/Sanat

Ulu Önder Atatürk Karamürsel’de de Törenlerle Anıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Büyük Önder Atatürk, Ölümünün 73. Yılında Karamürsel’de de Törenlerle Anıldı

              Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Karamürsel’de de düzenlenen törenlerle anıldı.

 

            Karamürsel’deki ilk tören Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı temsilcisi Dz. Kıd. Alb. Levent Karayel, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve ilçe protokolü sırasıyla Atatürk Anıtına çelenklerini sundu. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Okunan İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi ve ilk tören sona erdi.

 

            Anma töreni Belediye Kültür Merkezinde Karamürsel Alp Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Karamürsel Alp Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programında Büyük Önder Atatürk sinevizyon eşliğinde anlatıldı, Atatürk Oratoryosu sunuldu. Anma programı, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim, şiir0 ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat