Özdilek

Siyaset

Ülkemiz ve geleceğimiz için sandığa

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Pazar günü ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için açıklama yaptı.

8 Ağustos 2014 Saat: 17:29
Ülkemiz ve geleceğimiz için sandığa
Ülkemiz ve geleceğimiz için sandığa

Kuşkan, ülkemiz ve geleceğimiz için herkesin sandık başına gitmesi gerektiğini söyledi. Kuşkan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Aceleye getirilen ve ayrıntıları düşünülmeden hazırlanan Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu, adaylar arasında eşitsizlik yaratan bir propaganda süreci yaşanmasına neden olmuştur. En büyük haksızlık, aday olacak tüm kamu görevlilerinin istifa etmeleri gerekirken adaylardan RTE’nin Başbakanlık görevinden ayrılmaması olmuştur. Böylece iktidar, devlet ve belediye olanaklarını adaylık sürecinde lehine kullanarak, demokrasilerde seçimlerin temel kuralı olan eşit ve adil bir seçim süreci çiğnenmiş bulunmaktadır. Bu konuda YSK’ya yapılan itirazın red edilmesi de kurumların tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Aynı YSK “gizli oy” ilkesinin de çiğnenmesine yol açan şeffaf zarf uygulamasıyla yurttaşlarımızın özgür iradeleriyle oylarını kullanmalarına engel olan bir uygulamada ısrar etmektedir. Halkımızın vergileriyle yayın yapan TRT’nin tek taraflı yayınları da seçim yasaklarının kâğıt üstünde kaldığının önemli bir göstergesidir.

İlimizde de kampanya sürecinde gerek “Seçim Kanunu” ve gerekse de YSK Kararları ile getirilen kurallar ve seçim yasakları alabildiğine çiğnenmiştir. CHP olarak kural ve yasaklara aykırı en küçük bir davranış göstermememize rağmen, iktidar partisi adayı ile ilgili olarak yasa tanımaz bir tutum içinde olmuştur. Seçim Kurullarına yapmış olduğumuz tüm itirazlar yerinde görülerek alınmış kararlar dahi ısrarla uygulanmamıştır. Bu konuda Valilik ve kaymakamlıklar ile Emniyet birimleri de RTE’den yana tutum içine girmişler, tarafsız olamamışlar ve ayrıca suç işlemişlerdir. Pazar günü geleceğimizi oylayacağız. Irkçı, nefret suçu işlemeyi alışkanlık haline getirmiş, baskıcı, toplumu bölen ve ayrıştıran, kin tohumları eken bir Cumhurbaşkanı ile parlamenter demokratik sistem tamamen ortadan kaldırılacak ve diktatörlüğe kapı açan bir başkanlık sistemi getirilecektir.

Ülkemizin ve halkımızın her zamankinden fazla barışa ve huzura ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçmekteyiz. Daha karanlık günlere sürüklenmemek için birleştirici, toparlayıcı, herkesi kucaklayan, ülkemizin itibarını dış dünyada da arttıracak bir Cumhurbaşkanı gerekliliği zorunluluk taşımaktadır. Bu kişi Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Biz CHP olarak seçimlere hazırız. Tüm engellemelere, haksızlıklara, baskılara ve yasa dışılıklara rağmen, halkımızın sağduyusu ile Türkiye’nin RTE tehlikesinden kurtulacağına inanıyoruz. Örgütlerimizle ve halkımızla seçim günü sandıklarda halkımızın oylarına sahip çıkacağız. Saygıdeğer halkımızı çok önemli yurttaşlık görevini yapmak üzere oy verme haklarını kullanmaya ve AKP dayatmalarına “dur” demeye çağırıyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat