Özdilek

Spor

ÜLKEMİZ FUTBOLUNDA BİR İLK… EĞLENCELİ ÇOCUK FUTBOLU

Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim elemanlarının öderliğinde başlatılan eğlenceli çocuk futbolu , geleceğin sporcularını yetiştiriyor.

5 Ocak 2013 Saat: 21:43
ÜLKEMİZ FUTBOLUNDA BİR İLK… EĞLENCELİ ÇOCUK FUTBOLU
ÜLKEMİZ FUTBOLUNDA BİR İLK… EĞLENCELİ ÇOCUK FUTBOLU

 Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim elemanlarından Engin Çetin, Ertay Seyrek önderliğinde başlatılan ve Görkem Murat Dinç, Hakan Altun, Ezgi Kahveci tarafından ilimizde açılan ve amacının öncelikle bireysel anlamda temel futbol öğretilerini uygulama, teorik ve görsel sunumlarla, davranış gelişimi, özgüven, aileye ve çevreye saygı, sosyalleşme becerilerini geliştirme anlamında bir ilk gerçekleşiyor,

Yetenekli çocukların bilimsel çalışmalar çerçevesinde antropometrik ve futbola özgü performans testleri ile takip edilmesi amaçlanarak, her çocuk için kişisel performans takip kartları ile süreç içinde tüm parametreler ayrıntılı olarak incelenmektedir.

Konu ile alakalı olarak ilimizin akademisyen duayenleri olan Ertay Seyrek ve Engin Çetin; ‘Yaş gruplarına duyarlı olan motorik özelliklerin sürat, esneklik, denge, koordinasyon gibi özelliklerin eğlenceli atletizm oyunları ve özel antrenmanlarla gelişimleri hedeflenmektedir. Üzerinde durduğumuz önemli bir tema olarak ‘‘ Eğlenceli Çocuk Futbolu’’ anlayışı KOCAELİSPOR FUTBOL AKADEMİSİ olarak ilimizde ve tüm ülkemizde yayılmasını sağlayacağız. Çocuklarda beslenmenin önemine dikkat çekerek aile ve çocuklara sunumlarla doğru beslenme ile ilgili gerekli bilgilerin paylaşılması hedefleyerek, Kocaelispor Futbol takımının temel futbol öğretilerini kazanmış, çağdaş futbol anlayışına hakim, sportif anlayışın tüm vecibelerini kavramış ve uygulamakta olan futbolcular kazanmasının çalışmaları tüm hassasiyetimizle sürdürmekteyiz. Temel spor eğitimi ile birlikte, futbolum en temel tekniklerini oyunsal formda 6-10 yaş çocuklarla paylaşmaktayız. Eğlenceli atletizm oyunları ile futbol oyunlarını zevkli, rekabetin sportif anlayışla uyumlu olduğu ve eğitmenlerin gözlemleri ışığında futbolun severek oynanmasını sağlamaktayız. 10-13 yaş grubumuzda ise futbola özgü bireysel ve takımsal becerilerinin hedef aldığı, çağdaş futbol anlayışına dayalı görev bilincinin aşılandığı bir modeli izlemekteyiz. ’ Dedi.

 

İlimizde bir ilki başaran Kocaeli Spor Futbol Akademisi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışma saatleri ve yeri olarak Real alış veriş merkezi karşı Doğu Kışla Parkı Futbol tesislerinde c.tesi ve Pazar günleri saat:10:00- 11:15   11:30-12:45 arasında devam etmektedir.

www.kocaelisporfutbolakademisi.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat