Özdilek

Ekonomi

ULAŞIMDA 40 KURUŞ İNDİRİM

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, kartsız paralı binişlerde 40 kuruş indirim yaptı

28 Mart 2013 Saat: 23:06
ULAŞIMDA 40 KURUŞ İNDİRİM
ULAŞIMDA 40 KURUŞ İNDİRİM
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME)tarafından şubat ayında ulaşıma yapılan zammı geri çekti. 2 lira 40 kuruş olan kartsız biniş 2 liraya çekilirken, kartlı binişte ise her hangi bir indirime gidilmedi.
 
40 KURUŞLUK İNDİRİM 
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından geçtiğimiz ay ulaşıma yapılan zam muhalefet ve sivil toplum örgütleri tarafından büyük tepki çekmişti. 1 lira 75 kuruş olan kartlı biniş 1 lira 90 kuruşa, 2 lira olan kartsız biniş ise 2 lira 40 kuruşa çıkmıştı. UKOME, aldığı kararda kartsız binişlerde 40 kuruş indirime gitti ve kartsız binişi yeniden 2 liraya çekti.
 
KARTI TEŞVİK ETMEK İÇİN 
Ulaşım Daire Başkanlığı`ndan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, kartsız binişlerde 40 kuruş indirim yaptıklarını doğruladı. Büyükakın, araçlara kartlı binişleri özendirmek için fiyatı bilerek yüksek tuttuklarını söyledi. Büyükakın, “Bugün kent genelinde 2 bin tane araç çalışıyor. Kartlı binişlerde araçları takip edebiliyoruz fakat kartsız binişlerdeki araçları takip edemiyorduk. Kartlı binişlerde yüzde 90 gibi yüksek bir oranı yakaladık. Bu orana ulaştığımız için kartsız binişlerde fiyat indirimine gittik” ifadesini kullandı. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat