Özdilek

Ekonomi

Ulaşıma beklenen zam geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin(UKOME) haziran ayı toplantısı yapıldı.

25 Haziran 2014 Saat: 14:00
Ulaşıma beklenen zam geldi
Ulaşıma beklenen zam geldi

Toplantıda Minibüsçüler Odasının zam talebi ele alındı. Minibüsçüler halen tam 1.90 TL, öğrenci 1.25 TL olan ulaşım ücretine yüzde 30 zam talep etmişlerdi. UKOME, yeni tarifeyi tam 2.10 TL, öğrenci 1.35 TL olarak belirledi.

UKOME toplantısına başkanlık yapan, Genel Sekreter olduğunu toplantı sonrası öğrenen Tahir Büyükakın, toplu taşıma ücretlerine tam ve indirimli biletlerde 20 kuruş, öğrenci biletinde de 10 kuruş zam yapıldığını açıkladı. UKOME tarafından alınan kararın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun onaylaması halinde hemen uygulanması bekleniyor. Karaosmanoğlu’nun zammı az bulup arttırma yetkisi olduğu gibi, zammı yüksek bulup geri alma yetkisi de bulunuyor.

Öte yandan UKOME toplantısında Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odasının 2014-15 eğitim ve öğretim dönemi için öğrenci servis taşımacılığı ücret tarifesi de yeniden belirlendi. Servis Araçları İşletmecileri yüzde 10 zam talep etmişti, UKOME servis araçları için yüzde 6 oranında zammı uygun gördü.

Kocaeli Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ile Minibüs ve Otobüs Kooperatiflerinin başkanları 20 ve 10 kuruşluk zam kararını duyunca büyük hayal kırıklığı yaşadılar. Oda Başkanı Mustafa Kurt, “Bu çok komik bir rakam. Mazota sürekli zam geliyor, maliyetlerimiz sürekli artıyor. Belki, yeni bir zam talebinde daha bulunabiliriz” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat