Özdilek

Kültür/Sanat

Ulaşım Zamlarına HAYIRLI OLSUN

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre önce aldığı ve 15 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek olan ulaşım zamları dün toplanan Ulaşım Hakkı Meclisi tarafından protesto edildi.
İzmit Yürüyüş Yolu Belediye İş hanı önünde toplanan ve kendilerine “Kocaeli Ulaşım Hakkı Meclisi” adı veren topluluk bir yandan ulaşım zamları durdurulsun diye imza toplarken öte yandan da vatandaşlara bildiriler dağıttı. Bu arada “Ulaşım zamları durdurulsun”, “Kent Kartlar ücretsiz dağıtılsın” diye de sloganlar attı. Yapılan protestoya Türkiye Komünist Partisi il ve ilçe yönetimi, CHP il ve İlçe başkanlığı, Emek Partisi, Emekliler Sendikası, bazı sivil toplum kuruluşları katıldı.
‘ULAŞIM BELEDİYENİN ASLİ GÖREVİDİR’
Hep birlikte slogan atan topluluğun halka dağıttığı bildirilerde “Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yaklaşık yüzde 50 zam yaparak, bir kez daha halka değil, kendine çalıştığını gösterdi. “777 Milyon TL yatırım yaptık. Hayırlı olsun” reklamlarıyla Kocaeli’nin dört bir yanını donatan belediye her reklamın bedelini halkın cebinden ödetme peşine düştü. Büyükşehir Belediyesi’nin kar etmenin bir yolu olarak gördüğü ulaşım bizim için zorunlu bir ihtiyaç. Bizler her gün işimize giderken, okulumuza giderken, hastaneye giderken ulaşım hizmetlerinden faydalanmak zorundayız. Bizim için bu kadar hayati olan ulaşım hakkı belediyenin asli görevleri arasındadır. Ayrıca toplu taşımanın öncelikli amacı kamu yararı olmalıdır. Dolayısıyla belediyenin tüm giderleri vatandaştan karşılanamaz, ulaşımda kar hesabı yapılamaz” denildi. Bildirinin sonunda “Bizler bu ülkenin emekçileri, öğrencileri, emeklileri, kadınları ve işsizleri olarak belediyenin ulaşım zammını geri almasını, kent kartların ücretsiz dağıtılması için 14 Ocak Cuma Günü Büyükşehir Belediyesi’nin önüne yürüyeceğiz” denildi. Aynı gün Belediye İş hanı önünde saat 12.30 da toplanılması istendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat