Özdilek

Güncel

ÜFÜRÜKÇÜYE BASKIN

İzmit’te üfürükçülük yaparak insanların dini duygularını sömürdüğü ve bu yolla insanları dolandırdığı iddia edilen şahıs gözaltına alındı.

5 Temmuz 2013 Saat: 13:19
ÜFÜRÜKÇÜYE BASKIN
ÜFÜRÜKÇÜYE BASKIN

Alınan bilgi ve iddialara göre; İzmit Mehmet Ali Paşa`da üfürükçülük yaptığı iddia edilen şahıs hakkında ihbar alan İl Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek söz konusu eve baskın düzenledi. 


Kendilerine gelen ihbarı değerlendiren İl Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Mehmet Ali Paşa Mahallesi`nde bulunan eve yapılan operasyonda üfürükçülük ve büyücülük yaptığı iddia edilen Mustafa B.(47) gözaltına alındı. Evde gözaltına alınan şahsın yanı sıra evde büyü yaptıracağına inanan 14 kadın ve 1 erkek müşteriye de yasal işlem yapıldı. Evde yapılan aramalarda 5 Bin TL para, 2 tam altın, 8 çeyrek altın ve 4 gram cumhuriyet altını ele geçirildi. 


Evde yapılan aramalarda çok sayıda Arapça ve Türkçe kitapların yazıldığı büyü kitapları, Arapça benzeri yazıların yazıldığı taşlar, muskalar, büyülü olduğu iddia edilen su, kurşun gibi büyü yapıldığı öne sürülen materyallere el konuldu.  Herhangi bir dini bilgisi olmayan, din konusunda tahsil yapmayan, Arapça bile bilmediği iddia edilen şahıs evde tamamlanan işlemlerinin ardından İl Asayiş Şube Müdürlüğü`ne götürüldü. Şahıs alınan ifadesinin ardından ‘Nitelikli dolandırıcılık ve Tekke Zaviyeler Kanunu`na muhalefet etmek suçlamalarıyla sabah saatlerinde adliyeye gönderildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat