Özdilek

Siyaset

''Üçyol esnafının tamamı bu projeye karşı''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, haftalık basın toplantısında çeşitli konularla ilgili görüşlerini aktardı.

1 Ekim 2013 Saat: 21:12
''Üçyol esnafının tamamı bu projeye karşı''
''Üçyol esnafının tamamı bu projeye karşı''

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın şaibeli bir şekilde ve bedel karşılığı plan değişikliği yaptığını iddia eden Yıldırım, “Bu plan değişikliğini ahlaki bulmuyorum” dedi. Yıldırım; “ Planlamayla ilgili genel bir değerlendirme yapmak lazım. İzmit’in 5 binlik planları 5 sene önce bitti. Ama belediye meclis gündemine bakıldığında bu planlar sürekli değişiyor. Vizyon sahibi olmayan 5 sene önünü göremeyen bir yönetim, bu kentin geleceğini nasıl hazırlıyor. Eğer doğru planlama yapıyorlarsa Yenişehir’deki plan değişikliğini mahkeme neden bozdu. Vatandaşın yerinden yüksek gerilim geçiyor.  Belediyenin Pazar olarak ayırdığı yeri, para karşılığı başkasına veriyorsanız bu tür değişiklikler ahlaki değildir” dedi.

CHP Milletvekili Haydar Akar ile Üçyol’a gittiklerini belirten Başkan Yıldırım, şu görüşlere yer verdi:“- Üçyol’daki esnafın tamamı bu projeye karşı. Esnafın tamamı ticari hacmimiz yüzde 45 azaldı diyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bu mu doğru proje? Vatandaşla birlikte yapılan vatandaşın yararına olan proje doğru projedir. 3, 5 tane kültür merkezi yaptı. Estetik olarak baktığınız da gerçekten güzel ama içi boş. Bu kültür merkezleri sadece biçki-dikiş kursu açmak için mi yapıldı? Başkan Doğan az bütçeyle çok iş yaptık diyor. 127 bin TL az bir bütçe mi ? Hangi belediyede bu bütçe var. Bu bütçeyle bu yapılanlar az. Yatırıma % 20 bütçe ayırırsan tabi ki hiçbir şey yapamazsın. İzmit Belediyesi % 20 yatırıma, personele,

% 50 de hizmet alımına bütçe ayırıyor. Hizmet alımına bu kadar bütçe ayırarak kendi yandaşlarını koruyor. Yaptığı her şey yanlış. O kadar belediye mülkü satıldı. Bu satışlardan elde edilen gelir nerde kullanılmış, hangi yatırımlarda kullanılmış belli değil.”

Aday adaylığı sürecinin 27 Ekim’e kadar devam ettiğini belirten Başkan Yıldırım; “ Şehir merkezinde bulunan İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nden birinde seçimi yapmak için Milli Eğitim’e bir yazımız var. Önümüzdeki günlerde bu yazıya cevap bekliyoruz. Seçimin bu okullardan birinde olması seçim güvenliği açısından da önemli. 27 Ekim’de demokratik bir şekilde seçimimizi yapacağız. Aday adayı arkadaşlarımız parti kültürü ile çalışmalarına devam ediyor. Demokratik bir şekilde çalışmalarını sürdürdükleri için tüm aday adayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum “ dedi. Her hangi bir aday adayının yanında olmadığını belirten Başkan Yıldırım; “ Biz hakemlik görevini yürütüyoruz. Her hangi bir adaya birleşin diye bir telkinimiz de olmayacak” diye konuştu. Yıldırım, Demokratikleşme Paketi’ni de değerlendirdi, “Toplumun beklentileri karşılayan bir paket değil” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat