Özdilek

Çevre

Uçurtmalar, yetim çocuklar için uçtu

İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri tarafından Kocaeli’deki yetimler için düzenlenen Uçurtma Şenliği’nin ikincisi Sekapark Uçurtma Tepesi’nde gerçekleştirildi.

5 Nisan 2014 Saat: 18:06
Uçurtmalar, yetim çocuklar için uçtu
Uçurtmalar, yetim çocuklar için uçtu

İnsan Hak ve Hürriyeti (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı İsmail Yeşildal ve vakıf üyeleri tarafından Kocaeli’de yaşayan yetimler için düzenlenen Uçurtma Şenliği’nin ikincisi Sekapark Uçurtma Tepesi’nde gerçekleştirildi. Şenlikte çocuklar için palyaço gösterileri, çeşitli yarışmalar yapıldı ve uçurtma uçuruldu. Organizasyona katılan minik çocuklar, unutamayacakları bir gün yaşadı.
Uçurtma Şenliği, birlikte çimlerin üzerinde yapılan piknikle başladı. Pikniğin ardından Kartepe Çocuk Mehter Takımı sahne aldı. Mehteran takımının gösterisi sonrası ip atlama, halat çekme, top oyunları gibi çocuk oyunları oynanarak çocuklar eğlendirildi. Şenliğin son bölümünde ise çocuklar Uçurtma Tepesi’ne çıkarak uçurtmalarını uçurmaya çalıştı.
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı İsmail Yeşildal, “Şubat, mart ve nisan ayları arasında çeşitli etkinlikler düzenleyerek yetim çocuklarımız için sponsor bulmaya çalışıyoruz. Bugün de bu programlarımızdan birini gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın dünyalarını biraz renklendirebilmek için çalışıyoruz” dedi. Sponsorlardan alınan ücretle ilgili bilgilendirme de yapan Yeşildal, “Bir yetimin ihtiyaçlarını gidermek için de sponsorumuzun ayda 90 lira gibi bir ücret vermesi yetiyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat