Özdilek

Siyaset

Uçar, Doğu Türkistan’dan yükselen feryatlarla yüreğimiz yanıyor!

Gelecek partisi izmit ilçe başkanı Ömer UÇAR 10 aralık insan hakları gününde yaptığı açıklamada, , Doğu Türkistan’dan yükselen feryatlarla yüreğimiz yanıyor! dedi.

10 Aralık 2023 Saat: 15:03
Uçar, Doğu Türkistan’dan yükselen feryatlarla yüreğimiz yanıyor!
Uçar, Doğu Türkistan’dan yükselen feryatlarla yüreğimiz yanıyor!

Uçar, Doğu Türkistan’dan yükselen feryatlarla yüreğimiz yanıyor!

Bugün insan hakları günü ama insan hakları ve onurları zedeleniyor dedi başkan UÇAR açıklamasında “Neredeyse 70 yıldır Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur.  Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken başta İslam ülkeleri ve Birleşmiş Milletler yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam’ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz.                                                          

 “Gazze halkına ‘sus’ diyemezsiniz”

Bir diğer taraftan Filistin ve gazze  bir vahşet ve dram yaşanıyorken tüm ülkeler adeta dilsiz sağır kör olmuşcasına izlemekle yetiniyorlar "Gazze’liler haklıdır, işgal altında olan bir topluluğa, ‘ayağa kalkma’ diyemezsin. 75 yıldır dar bir alana sıkıştırılmış bir halka ‘sus’ diyemezsiniz.

Mescid-i Aksa derken ve Mescid-i Aksa'ya İsrail postalları girmişken, İslam dünyasının liderleri bir şekilde susmuş olabilirler ama Gazze halkına ‘sus’ diyemezsiniz. İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bir harita gösterip Filistinlilere, ‘Siz yoksunuz, burası bütün İsrail’ dediğinde bugün toplanan idareciler sessiz kalmış ama babasını, anasını Gazze toprağında şehit vermiş Gazze'nin çocukları sessiz kalamazlar, kalmadılar. Oraya, onlara istiklal şehri Samsun'dan selam gönderiyoruz."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat