Özdilek

Kültür/Sanat

TUTUKLU VEKİLLER İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi ve cezaevinden seçilen vekillerin tahliye edilmemesini kınamak ve çözüm bulması için Gebze emek, demokrasi ve özgürlük bloğu bileşenleri olarak hükümete çağrı yapmak üzere bir araya geldi ve ortak bir basın açıklaması yapıldı.

 

Gebze yeni çarşı önünde toplanan kitle, birleşerek basın açıklamasının yapılacağı eski çarşı çeşme önüne sloganlarla yürüdüler. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşe; Eğitim-Sen, Makine Mühendisleri Odası Gebze temsilciği üyeleri, BDP, EMEP, ESP, ÖDP ve demokratik kitle örgütleri katıldı. Yürüyüş boyunca “ tutuklu vekiller serbest bırakılsın”, “ halkın idaresi engellenemez”, “ vekilime dokunma sabrımızı taşırma”, gibi sloganlarla yürüyen kitle çeşme önüne geldi.

 

Kitle adına basın açıklamasını Emek Partisi Darıca ilçe başkanı Hasan ATİK okudu. Atik yaptığı açıklamada, “YSK’nın kararı seçimlere, seçilmişlere bir müdahaledir. Bu karar, halkın özgür iradesinin yok sayılmasıdır. Hiçbir gerekçe halk iradesinin üstünde olamaz. Bu karar sadece Kürt halkının iradesine, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu güçlerine karşı yapılmış bir müdahale değil, Türkiye’nin tüm emek ve demokrasi güçlerine karşı yapılmış bir müdahaledir.” diyerek sözlerine devam etti.

Çağdışı 12 Eylül anayasasının gerekçe gösterilerek halkın iradesine ipotek konulması çabasının ve halkın temsilcilerinin YSK tarafından veto edilmesinin anti demokratiktir, hukuk dışı olduğu vurgulayan Atik, Bu kararların hukuken de siyaseten de doğru kararlar olmadığına değindi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat