Özdilek

Eğitim

Tutuklu savunma paneli

Kocaeli Barosu'nun düzenlediği "Tutuklu savunma" konulu paneli yaptı

22 Kasım 2013 Saat: 19:49
Tutuklu savunma paneli
Tutuklu savunma paneli

     Kocaeli Barosu'nun düzenlediği "Tutuklu savunma" konulu paneli konuk konuşmacı olarak İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özlem Aksungar, İstanbul baronundan Av. Cem Karatün, çağdaş hukukçular derneği İstanbul şube yöneticisi Av. Güray Dağ ve İstanbul barosundan Rezan Sarıca katıldılar. Paneli moderatör olarak Kocaeli Barosu avukatlarından Mehmet Akgül yönetti. Av. Özlem Aksungar, "Avukat hakları merkezinde görev yapan ve halen yargılanan bir avukat olanak aranızda bulunuyorum. Ciddi bir avukat sorunu yaşıyoruz. Tehdit edilen, dövülen, tartaklanan ve icra da dayak yiyen avukat arkadaşlarımız var. Yargılanan ya da müşteki olan avukatların haklarını korumak adına çalışıyoruz. Sayıların çok önemi yok ama ciddi bir saldırı altındayız. Bizi duruşmalara almayacak davaları kendi adlarına ve lehlerine yönetmek istiyorlar. Bizi duruşmadan çıkarınca adaletin tecellisinden beklentisi olan vatandaşta davadan çıkarılmış oluyor. Zor bir meslek yapıyoruz ama savunma hakkını sonuna kadar kullanmak için mücadele veriyoruz.

,    Meslektaşınızın yanında olun ve korkmayın" dedi. Av. Güray Dağ, "Geçmişte örneklerine rastlayamayacak kadar sert bir şekilde faşist Mussolini ve Hitler'in çıkarttığı bazı yasalara benzer şekilde davranılan bir dönemdeyiz. Siyasal iktidarın ezilen kesimin savunmasını yapmamamızı istemediğini görüyoruz. Rakamlara bakarak olursak orta da bir AKP faşizmi vardır. Bu düzenle sorunlar olanların avukatlığını yapıyorsak tutuklu avukatların sayısı da her geçen gün artmaktadır. 31 meslektaşımız cezaevinde tutuklu. Tamamen savunma mesleğimizi icra ediş şeklimiz nedeniyle yargılanıyoruz. AKP faşizminin bir ürünüdür bu.

    Meslektaşlarımız daha önce savundukları insanların yanındalar. Son söz 24-25-26 Tarihlerinde Silivri sirkindeki gösterilerde görmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Av. Rezan Sarıca, "Abdullah Öcalan'ı savunan Asrın hukuk bürosu avukatıyım. Bu hükümetin başbakanı savcılık görevini üstlenmiş gibi davranmaktadır" dedi. İstanbul Barosu Avukat Hakları merkezi Başkanı Av. Cem Kaya Karatün, "Ben solcu değilim ama empati yaşamak gerekir. Ama ben hiç tutuklanmadım ki empati yapamıyorum. Ben ceza avukatıyım. CMK suç işlenmişti işlenmemişmi önce buna bakın ve delilleri en kısa zamanda toplayıp zanlı hakkında iyi veya kötü bir sonuç elde edin diyor ama bunlar ne yapıyor önce yakalayalım kaçmasın ve delillere sonra bakarız. Yakalama yaparken bakın savcılar neler dediler. Çağlayan adliyesinde seslerine duyurmak isteyen avukatlar adliye ortasında toplandılar. Savcının tutumu çok önemlidir. Olayları görünce savcı anons ettirmiş. Olaylara bakan izleyen memurları tutuklarım demiş. Bunu yapan kişi Zekeriya Öz'dür. Getiri bunları. Tutuklanın bunları. Gözaltına alın bunları. Yahu ortada suç yok ki suçlu olmayan kişileri tutukluyorsun. Savcı bey görmüş suçlu bunlar demiş, tutuklayın bunları demiş. İşte bu ülkede avukatlara bunlar yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat