Özdilek

Güncel

Tutuklamalara tepki

İstanbul Gezi Parkı olayları çerçevesinde geçtiğimiz hafta Derince’de cami altında bulunan çay ocağının taşlanması ve Derince İlçe Emniyet Müdürü’nün de yaralanması ile ilgili olarak gözaltına alınan Vedat Gündüz ve Mesut Bul

22 Haziran 2013 Saat: 17:34
Tutuklamalara tepki
Tutuklamalara tepki

Bu tutuklamalara önceki akşam Halkevleri üyeleri tepki gösterdi. Belediye İşhanı önünden başlayarak Cumhuriyet Parkı meydanına kadar yürüyen grup burada açıklama yaptı. Halkevleri Başkanı Mihrican Atalay, “Gezi Parkı olaylarında insanların tepkisi 11 yıllık biriken öfkenin sokağa taşması ile eylemler başladı. İktidar ise 3-5 çapulcu ve marjinal hareketi olarak tanımlıyorlar. Şimdi ise cadı avları ile gözaltı ve tutuklamalar başlamıştır.

20 gündür kentimizin dört bir yanında da süren demokratik eylemler AKP’yi ve onun valisini korkutmuştur. Tutuklama kararının Vali Topaca’nın daha önce HSYK’ya şikayet ettiği hakim tarafından verilmiş olması manidardır” dedi.

“CİN ŞİŞEDEN ÇIKMIŞTIR”

Derince’de yaşananların çok açık bir provokasyonun ürünü olduğunu belirten Mihrican Atalay, “20 gündür kentimizde eylemler sürerken, hiçbir kişi ya da kuruma tek bir saldırıda bulunmamıştır. Artık cin şişeden çıkmıştır ve halk demokratik tepkisini ortaya koymaktadır. Kazanan halkın haklı ve meşru mücadelesi olacaktır. Gezi direnişine destek vermek suç değildir. Haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanan arkadaşlarımız Vedat Gündüz ve Mesut Bulut’un derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat