Özdilek

Siyaset

Türkkan'dan Cengiz Topel'e inceleme

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bugün, Nisan ayından bu yana uçuşların yapılmadığı Cengiz Topel Havaalanına gitti.

29 Temmuz 2013 Saat: 18:08
Türkkan'dan Cengiz Topel'e inceleme
Türkkan'dan Cengiz Topel'e inceleme

Personelin tam kadro hizmeti sürdürdüğü, ancak yolcu namına kimsenin olmadığı Kocaeli’nin havaalanıyla ilgili bilgi alan Türkkan, bilgi alan havaalanı açılmayacak ise burasını Go Kart yarışlarında kullanmak için bir işadamının DHMİ’ne teklif götüreceğini belirtti.

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Cengiz Topel Havaalanı’na yaptığı inceleme turuna MHP İl Başkanı Aydın Ünlü de katıldı. Havaalanı Müdürü Hakan Çelik, DHMİ olarak tüm ekiplerin hazır bulunduğunu, ancak THY’nin yeterli reklam ve tanıtım yapmaması, halkın da sahip çıkmaması nedeniyle yeteri kapasite oluşmadığından Nisan ayında seferlere son verildiğini belirtti. AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’in de Ramazan Bayramı sonrasında uçuşların tekrar başlayacağı sözlerini Müdür Çelik de yineledi.

17 yılda yapılan havaalanının 3 ay uçuş yapıldıktan sonra kapandığına dikkat çeken Lütfü Türkkan, “Personel, polis, herkes var, uçuş yok. Müdür arkadaş halkın yeterince sahip çıkmadığını belirtti. Halk uçuyor. Ben bunu Sabiha Gökçen Havaalanında görüyorum. Bir işadamı arkadaş, bu alanda çalışanların en azından giderlerinin karşılanması ve boş durmaması için go-kart pisti yapılması için DHMİ başvuru yapacak. En azından burası bir eğlence merkezi olsun” dedi.

MHP’li Lütfü Türkkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e de yüklendi; “Kentimizin sanayi bakanı var. Ama sanki radyo televizyon bakanı gibi” dedi. Türkkan, “ Diğer illere gittiğimde o ilin bakanları kentlerine hizmet ediyor, eser bırakıyor. Ama Nihat Ergün’ün bakan olarak kente kattığı bir şey göstersinler. Havaalanı vardı oda 3 ay çalıştı. Buranın malzemeleri de Kastamonu’ya götürüldü. Maalesef aciz bir sanayi bakanımız var.” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat